Пиріжки – випічка гаряче улюблена багатьма. Хтось вважає за краще оточувати пишним тестом солодку начинку, в той час як інші віддають перевагу наповнювачам з овочів, м'яса або круп. Якщо ви відноситеся до останніх, то цей матеріал неодмінно послужить вам добру службу. Нижче ми постараємося здивувати всіх шанувальників пиріжків з рисом і яйцем широким різноманіттям варіацій такого, здавалося б, вже набило оскому наповнювача.
Начинка для пиріжків «Рис з яйцем» – рецепт
Почнемо з самої банальної і звичної варіації начинки з рисом і яйцем для пиріжків, в рамках якої доповненням головним інгредієнтів послужить жменю цибулевої зелені, забезпечує блюдо не тільки приємним смаком, але і яскравим колірним акцентом.
Інгредієнти: рис (довге зерно) - 1 ст.; пучок зеленої цибулі; яйця - 3 шт. Приготування Спочатку промийте рисову крупу, щоб позбутися від надлишків крохмалю, оскільки ароматні пиріжки можна легко зіпсувати клейкою рисовою начинкою. Домыв крупу до прозорої води, пересипте її у посуд і залийте в два рази більшим обсягом води. Відваріть рис, не забувши підсолити рідина в середині приготування. Разом з рисом відваріть яйця круто. Остудіть яйця, подрібніть їх і змішайте з остившім рисом. Додайте подрібнену цибульну зелень і приступайте до ліплення пиріжків.
Начинка для смажених пиріжків з рисом, яйцем і грибами
Як би сильно ми не любили поєднання рису і яєць в пиріжках, але слід визнати, що під час воно буває пріснуватим і потребує спеціях або ароматних добавках. Останніми можуть стати гриби, в нашому випадку – білі, які зроблять будь-яку страву яскравіше.
Інгредієнти: рис - 1 ст.; білі гриби - 240 г; яйця - 4 шт.; сметана - 35 г; жменя зелені петрушки. Приготування Промивши зерна рису, відварити їх до м'якості, не забувши про приправах, і охолодіть. Яйця відваріть круто і, очистивши, подрібніть. З'єднайте яйця та рис разом. Гриби проваріть не менше 20 хвилин, потім обсушити, довільно наріжте і спасеруйте. Підрум'янені шматочки грибів змішайте з рисом і яйцем. Додайте в начинку сметану і спеції, слідом відправте жменю зелені петрушки.
Начинка для пиріжків з яйцем, рисом і м'ясом
Навіщо заощаджує, якщо можна перетворити два рецепту в один, з'єднавши найпопулярніші пиріжкові начинки: м'ясну і рис з яйцем?
Інгредієнти: рис - 1 ст.; яйця - 4 шт.; курячий фарш - 320 г; ріпчаста цибуля - 55 г; часникові зубки - 3 шт.; біле вино - 45 мл Приготування Першим ділом поставте рис і яйця варитися окремо один від одного. Як тільки яйця будуть готові, охолодити їх і подрібніть, змішайте з крупою. Спасеруйте подрібнену ріпчасту цибулю до зарум'янювання, додайте до нього часникові зубки і дочекайтеся, коли вони пустять аромат. Змішайте цибулеву засмажку з курячим фаршем і приправте його. Як тільки фарш схопиться, влийте біле вино і дайте йому випаруватися повністю. З'єднайте м'ясо з рисом і яйцем, а потім використовуйте за призначенням.
Начинка для пиріжків з рисом, яйцем і цибулею
Винести банальну пиріжкову начинку на новий рівень можна за допомогою незвичайних, але простих доповнень, начебто м'якого і солодкуватого карамелізованого лука.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 165 г; рис - 1 ст.; яйця - 4 шт.; цукровий пісок - 5 г; оцет бальзамічний - 15 мл Приготування Перед тим, як приготувати начинку з яєць для пиріжків, відваріть самі яйця і, очистивши подрібніть їх. Додайте до яєць відварений рис. Ріпчасту цибулю розділіть на півкільця середньої товщини і підрум'яньте їх. До цибулі додайте цукровий пісок, оцет і кілька столових ложок води. Зменшіть жар до мінімуму і залиште цибулю карамелізуватися не менше 20 хвилин. М'який і липкий карамельний цибулю з'єднайте з рисово-яєчною начинкою і охолодіть все перед тим, як приступати до ліплення пиріжків.