Вернуться назад Распечатать

Стейки з риби

Стейки з риби
Не знаєте, що приготувати на святковий обід? Пропонуємо вам зробити стейки з риби. Така страва стане справжньою прикрасою будь-якого столу, а як гарнір чудово підійде картопляне пюре .

Як приготувати стейк з риби в мультиварці?


Інгредієнти:

  • стейк лосося – 3 шт.;

  • масло рослинне – 15 ст. ложки;

  • спеції для риби ;

  • сіль дрібна;

  • грейпфрут – 1 шт.


  • Приготування
    Рибу чистимо, промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо її 3 шматочки і натираємо стейки сумішшю спецій і дрібною сіллю. Грейпфрут очистити від шкірки, знімаємо плівочку і з половини фрукта у мисочку видавлюємо сік. Потім додаємо трохи олії і заливаємо фруктовою сумішшю рибу. Залишаємо постояти хвилин на 30. Масло виливаємо в чашу мультиварки і добре розігріваємо, виставивши програму «Смаження». Після цього викладаємо замариновані стейки, зверху – часточки грейпфрута і обсмажуємо 20 хвилин до утворення скоринки. Потім перевертаємо рибу і обсмажуємо з іншого боку. Подаємо блюдо з вареним картопляним пюре, прикрасивши рубаною свіжої зеленню.

    Стейк з риби в духовці


    Інгредієнти:

  • стейк сьомги – 400 г;

  • лимон – 05 шт.;

  • спеції.

  • сир твердих сортів – 100 г;


  • Для маринаду:

  • лимон – 05 шт.;

  • майонез – за смаком;

  • приправа для риби – на смак.


  • Приготування
    Стейки добре промиваємо, солимо і перчимо за смаком. Тепер готуємо маринад: змішати лимонний сік з нежирним майонезом і додаємо будь-які спеції для риби за вашим бажанням. Обмазуємо сьомгу приготованою сумішшю і залишаємо на 15 хвилин. Деко промазуємо рослинним маслом. Лимон нарізаємо тоненькими кружальцями і розкладаємо на деко. Зверху розподіляємо промариновані стейки і посипаємо рясно тертим сиром. Відправляємо нашу страву в розігріту духовку і запікаємо 20 хвилин.

    Стейк з риби на сковороді


    Інгредієнти:

  • стейки форелі – 700 г;

  • лимон свіжий – 05 шт.;

  • спеції;
  • Стейки з риби

  • олія оливкова – 3 ст. ложки;

  • розмарин – щіпка.


  • Приготування
    Стейки промиваємо, обсушуємо, підсолюємо, перчимо і приправляємо розмарином. Потім збризкуємо рибу лимонним соком, перемішуємо і залишаємо просочуватися приблизно на 30 хвилин. На сковороді розігріваємо трохи оливкової олії і викладаємо стейки. Обсмажуємо на середньому вогні спочатку з одного боку, а потім акуратно перевертаємо і підрум'янюємо до готовності. Подаємо рибу гарячою з відварним рисом або картопляним пюре.