Приготувати пасту з куркою в вершковому соусі дуже просто, зате в результаті виходить ситна, дуже смачне блюдо, яке підкорить ваших домочадців.
Є різні рецепти пасти з куркою у вершковому соусі. Соус можна з'єднувати з м'ясними інгредієнтами і макаронами в процесі готування, в кінці або при розкладанні на тарілки. Пасту можна доповнювати всілякими продуктами, які додадуть їй неповторні смакові відтінки. Представляємо вам 4 варіанти даної страви.
Паста з вершковим соусом і куркою
Інгредієнти: куряче філе — 480-500 г; паста — 180-200 г; цибуля — 70-90 г; морква — 70-90 г; приправи (карі, паприка мелена); борошно — 15 ст. ложки; сіль; вершки — 210-220 мл; будь-яке рослинне масло — 3-4 ст. ложки. Приготування Нарізаємо філе брусочками або кубиками, цибулю — четвертинками кілець, моркву — полукружками. Смажимо ці продукти на олії. Через 5-6 хвилин вливаємо вершки, додаємо карі, паприку, сіль і тушкуємо хвилин 25. Підсипаємо борошно — кількість регулюємо, виходячи з виду соусу. Якщо він рідкий — кладемо більше борошна. Якщо густий — зовсім небагато. Якщо соус надто вже загусло, то розбавляємо його водою або вершками.
Відварюємо Пасту, орієнтуючись на інформацію на упаковці. Зазвичай це займає 10-14 хвилин. Потім солимо її і скроплюємо маслом. Розкладаємо по тарілках спочатку пасту, а потім курку з соусом.
Паста фетучіні з куркою в вершковому соусі
Інгредієнти: гомілки курячі — 7-8 шт.; мигдаль — 50 г; цибуля — 70-90 г; вершки — 300 мл; масло рослинне — 4 ст. ложки; фетучіні — 200 г; масло вершкове — 45-60 г; чебрець сушений; борошно — 1 ст. ложка; йодована сіль. Приготування Обсмажуємо курячу гомілку на рослинному маслі. Хвилин за 5 до готовності додаємо порізану кубиками цибулю і сіль.
Розтоплюємо на іншій сковороді вершкове масло. Підсипаємо борошно. Продовжуємо нагрівати суміш і все це ретельно перемішуємо, розбиваючи грудочки. Вливаємо вершки. Уварюємо суміш 3 хвилини, не забуваючи помішувати. Мигдальні горіхи подрібнюємо і висипаємо в соус. Відправляємо туди ж сіль і чебрець. Соус готовий.
Відварюємо фетучіні 11 хвилин. Кладемо на тарілку макаронні вироби, потім курячу гомілку і поливаємо все соусом.
Паста з копченою куркою у вершковому соусі
Інгредієнти: макарони пенне — 150-170 г; маслини без кісточок — 6-9 шт.; олія оливкова — 2 ст. ложки; часникові часточки — 1 шт.; вершки — 85-100 мл; курка копчена — 170-200 г; суміш трав ( коріандр , майоран); сіль. Приготування Ставимо варитися пенне. Коли вони будуть готові, 60 мл відвару залишаємо, а решта зливаємо через друшляк.
У сковороді прогріваємо масло з часниковим зубчиком, розрізаним на половинки. Коли часник почне золотитися — прибираємо його. Виливаємо в сковороду вершки. Солимо і приправляємо суміш. Додаємо відкладений раніше відвар. Перемішуємо. Варимо 3 хвилини. Кладемо пенне, нарізану копчену курку, подрібнені маслини. Прогріваємо і вимикаємо вогонь.
Італійська паста з куркою в вершковому соусі
Інгредієнти: куряче філе — 275-300 г; лимон — 05 шт.; вершки — 180 мл; суміш перців мелених; сіль; фузіллі — 230-250 г; часникові часточки — 3 шт.; пармезан — 40-45 г; вершкове масло — 70-80 р. Приготування Куряче філе промиваємо, нарізаємо смужками. Підсолюємо, перчимо і обсмажуємо, використовуючи вершкове масло. Ставимо варитися фузіллі.
Поки ці продукти доходять до готовності, займаємося соусом. Розтоплюємо вершкове масло, помістивши його в іншу сковороду (на одній вже смажиться філе). Знімаємо цедру з лимона і в подрібненому вигляді додаємо її в масло. Туди ж кладемо порубані часникові зубчики. Прогріваємо все, помішуючи. Вливаємо вершки. Солимо. Уварюємо злегка. На це знадобиться хвилини 3. Додаємо в соус тертий пармезан і готуємо ще 5 хвилин. Обов'язково помішуємо. З'єднуємо соус з куркою, пастою — тепер можна приступати до дегустації.