Страви з кабачків не повинні обмежуватися оладками і рагу, і ніжне суфле з цього матеріалу – прямий тому доказ. Крім самих кабачків в список складових входить курятина, а значить, в одній порції готового страви у нас будуть не тільки корисні вуглеводи, але і велика кількість тваринного білка.
Рецепт суфле з кабачка з куркою
Це блюдо лише виграє від оригінальних доповнень, зразок сиру фета і гірчиці , які стануть частиною суфле з нижченаведеного рецепта.
Інгредієнти: кабачок - 340 г; вершкове масло - 15 г; борошно - 45 г; куряче філе - 220 г; молоко - 65 мл; суха гірчиця - 1 ч. ложка; сир фета - 45 г; тертий пармезан - 15 г; яйця - 4 шт. Приготування Натріть кабачок, злегка посоліть його і залиште хвилин на 10 щоб віддав надлишки вологи. Далі тертий овоч відіжміть і відкладіть в сторону. Відварну курятину збийте блендером до пастоподібної консистенції.
Беріться за соус, для якого спершу слід обсмажити борошно на вершковому маслі, а потім розвести молоком, доповнити гірчицею і злегка охолодити. В охолоджений соус влийте збиті яєчні білки, додайте кабачок і курятину, а також обидва види сиру. Білки, що залишилися перетворіть в стійку білу піну і обережно, порціями, введіть її до основної маси. Розкладіть суміш з промасленим формах і поставте суфле з кабачків з куркою готуватися в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.
Суфле з кабачків з куркою можна зробити і в мультиварці. Для цього блюдо розподіляють по змазаним формами, розміщують їх у чаші і готують на «Випікання» півгодини.
Суфле з кабачків з куркою в духовці
Інгредієнти: кабачки - 320 г; вершкове масло - 10 г; гілочка чебрецю; яйця - 4 шт.; пармезан - 25 г; чеддер - 55 г; борошно - 25 г; куряче філе - 280 р. Приготування Натерті кабачки приправте сіллю і відіжміть надлишки рідини через 20 хвилин. Розтопіть масло і влийте його до кабачків, слідом всипте сири і борошно, додайте яєчні жовтки і ретельно все перемішайте. На виході вийде суміш, схожа з тією, що використовується для приготування кабачкового оладок. Курятину відваріть і збийте блендером до пастоподібної консистенції. Додайте до маси чебрець і перекладіть її до кабачкової основі. Залишилися яєчні білки збийте в піну і порціями додайте її до кабачків з куркою. Розподіліть кабачкове суфле з куркою за формами і залиште випікатися півгодини при 180 градусах.