Вернуться назад Распечатать

Суфле з кабачків з куркою

Суфле з кабачків з куркою
Страви з кабачків не повинні обмежуватися оладками і рагу, і ніжне суфле з цього матеріалу – прямий тому доказ. Крім самих кабачків в список складових входить курятина, а значить, в одній порції готового страви у нас будуть не тільки корисні вуглеводи, але і велика кількість тваринного білка.

Рецепт суфле з кабачка з куркою


Це блюдо лише виграє від оригінальних доповнень, зразок сиру фета і гірчиці , які стануть частиною суфле з нижченаведеного рецепта.
Інгредієнти:

  • кабачок - 340 г;

  • вершкове масло - 15 г;

  • борошно - 45 г;

  • куряче філе - 220 г;

  • молоко - 65 мл;

  • суха гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сир фета - 45 г;

  • тертий пармезан - 15 г;

  • яйця - 4 шт.


  • Приготування
    Натріть кабачок, злегка посоліть його і залиште хвилин на 10 щоб віддав надлишки вологи. Далі тертий овоч відіжміть і відкладіть в сторону. Відварну курятину збийте блендером до пастоподібної консистенції.
    Беріться за соус, для якого спершу слід обсмажити борошно на вершковому маслі, а потім розвести молоком, доповнити гірчицею і злегка охолодити. В охолоджений соус влийте збиті яєчні білки, додайте кабачок і курятину, а також обидва види сиру. Білки, що залишилися перетворіть в стійку білу піну і обережно, порціями, введіть її до основної маси. Розкладіть суміш з промасленим формах і поставте суфле з кабачків з куркою готуватися в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.
    Суфле з кабачків з куркою можна зробити і в мультиварці. Для цього блюдо розподіляють по змазаним формами, розміщують їх у чаші і готують на «Випікання» півгодини.

    Суфле з кабачків з куркою в духовці


    Інгредієнти:

  • кабачки - 320 г;

  • вершкове масло - 10 г;

  • гілочка чебрецю;

  • яйця - 4 шт.;

  • пармезан - 25 г;

  • чеддер - 55 г;

  • борошно - 25 г;

  • куряче філе - 280 р.
  • Суфле з кабачків з куркою


    Приготування
    Натерті кабачки приправте сіллю і відіжміть надлишки рідини через 20 хвилин. Розтопіть масло і влийте його до кабачків, слідом всипте сири і борошно, додайте яєчні жовтки і ретельно все перемішайте. На виході вийде суміш, схожа з тією, що використовується для приготування кабачкового оладок. Курятину відваріть і збийте блендером до пастоподібної консистенції. Додайте до маси чебрець і перекладіть її до кабачкової основі. Залишилися яєчні білки збийте в піну і порціями додайте її до кабачків з куркою. Розподіліть кабачкове суфле з куркою за формами і залиште випікатися півгодини при 180 градусах.