Кабачок – продукт, який дуже легко засвоюється організмом. До того ж він досить низькокалорійний і смачний. Нижче ви дізнаєтеся, як смачно приготувати тушковані кабачки з м'ясом.
Тушковані кабачки з овочами і м'ясом
Інгредієнти: м'якоть свинини – 1 кг; кабачки – 400 г; цибуля – 150 г; часник – 4 зубчики; помідори – 300 г; сіль; спеції . Приготування Свинину миємо й ріжемо шматочками. Підсолюємо, кладемо спеції і обсмажуємо. Після того, як виділилася рідина випарується, додаємо нарізану цибулю, часник, готуємо хвилин 10 а потім кладемо і кабачок, порізаний брусочками. Коли всі інгредієнти підрум'яняться, викладаємо нарізані помідори. Після цього вогонь зменшуємо і вливаємо близько 30 мл води. Тушкуємо до готовності м'яса. Практично в кінці, коли м'ясо стане м'яким, додаємо солодкий перець, солимо і кладемо спеції. Як тільки перчик стане м'яким, вогонь можна вимикати.
Кабачки, тушковані з рисом і м'ясом
Інгредієнти: куряче м'ясо – 400 г; кабачки – 500 г; морква – 150 г; цибуля – 120 г; рис – 80 г; рослинна олія; зелень; сіль, спеції. Приготування Подрібнюємо цибулю і моркву і обсмажуємо разом з курячим м'ясом, нарізаним кубиками, хвилин через 15 викладаємо подрібнені кабачки. Тушкуємо на малому вогні приблизно чверть години під закритою кришкою. Потім додаємо добре промитий рис. Вливаємо воду, щоб вона покрила продукти на 2 див. Підсолюємо і тушкуємо до готовності рису. Готову страву притрушиваем подрібненою зеленню.
Тушковані кабачки з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: свинина – 500 г; кабачки – 400 г; морква – 150 г; цибуля – 300 г; сметана – 40 г; помідори – 400 р; сіль; спеції; рослинне масло. Приготування Мультиварку включаємо, виставляємо програму «Випічка», в чашу наливаємо масло і поміщаємо м'ясо, порізане шматочками. У процесі смаження кілька раз перемішуємо його за допомогою силіконової або дерев'яної лопатки. Поки м'ясо обсмажується, готуємо інші інгредієнти. Кабачки очистити від шкірки, за допомогою ложки видаляємо серцевину, а решту нарізаємо кубиками. Моркву з цибулею також чистимо і подрібнюємо. Помідори нарізаємо часточками. Попередньо їх краще обдати окропом і зняти з них шкірку. Через 30 хвилин від початку процесу обсмажування додаємо в каструлю цибулю з морквою і обсмажуємо ще хвилин 10. Після цього викладаємо помідори і кабачки. Для ніжності ще можна додати сметанку. Все добре перемішуємо, солимо, додаємо спеції і готуємо ще хвилин 7. Тепер даний режим вимикаємо, а вибираємо «Тушкування» на 1 годину. Практично в самому кінці, хвилин за 5 до сигналу, додаємо подрібнений часник, зелень і перемішуємо.
Кабачки, тушковані з м'ясом в сметані
Інгредієнти: куряче філе – 650 г; кабачок – 400 г; ріпчаста цибуля – 250 г; часник – 3 зубчики; сметана – 250 г; вода – 150 мл; сіль; спеції; олія рослинна. Приготування Очищений кабачок нарізаємо кубиками. Курку теж ріжемо невеликими шматочками. Очищений цибулю дрібненько кришимо. На розігріту сковороду викладаємо спочатку курку, смажимо на сильному вогні без кришки, періодично помішуючи, до рум'яності. В кінці солимо і посипаємо спеціями. Потім поміщаємо обсмажене м'ясо в каструлю з товстим дном. На тому ж маслі обсмажуємо і кабачки, а в кінці також солимо і приправляємо спеціями за смаком, а потім перекладаємо в каструлю до курки. Останнім обсмажуємо подрібнену цибульку. Якщо масла, що залишилося зовсім мало, то підливаємо ще. Відправляємо цибульку до решти інгредієнтів і перемішуємо. Вливаємо в каструлю воду, кладемо сметану і подрібнений часник з зеленню. Знову добре перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин на помірному вогні.