Ця стаття присвячена тільки самим смачним і простим рецептами плову з куркою, який схвалять навіть ті, хто впевнений, що готувати цю страву потрібно з баранини або яловичини. З цим не складний у приготуванні рецептом зможе впоратися навіть кулінар, який збирається готувати цю страву вперше, і воно точно вийде вдалим!
Для будь-якого плову потрібно підібрати спеції, пропонуємо зупинитися на таких прянощах, як кмин, барбарис, куркума, шафран, суміш свіжозмелених перців. У східний плов традиційно додають гіркий червоний перець стручками, який надає цьому східному страви гостроту і легкий гострий аромат. Спробуйте поекспериментувати зі спеціями, додаючи відповідні приправи, і створюйте свій неповторний смак!
Простий рецепт плову з куркою
Цей рецепт плову з куркою будемо готувати в чавунній сковороді, що дозволяє значно заощадити час і використовувати мінімальну кількість посуду.
Інгредієнти: морква - 1 кг (можна менше); рис - 520 г; часник - 6 великих зубчиків; філе з трьох великих курячих стегенець; велика цибулина - 1 шт.; рафіноване масло - 180 г; прянощі для плову (із сушеним барбарисом) - 25 г; сіль. Приготування Наливаємо в сковороду олію, розігріваємо, викладаємо порізану чверть-кільцями цибулю, обсмажуємо 2-3 хв. Додаємо нарізану маленькими брусочками моркву, тушкуємо все разом 5-7 хвилин. Потім додаємо нарізану шматочками курку, обсмажуємо до білого кольору, не засмажуючи, додаємо очищені зубчики часничку, всі приправи, перемішуємо, підсолюємо, додаємо промитий рис (важливо промити до прозорої води). Вливаємо воду, щоб вона покривала рисову крупу на поверхні страви приблизно на 2 сантиметри, накриваємо кришкою і робимо слабенький вогонь. Тушкуємо плов від 30 хвилин до 1 години. Коли рис повністю вбере воду, можна вимкнути вогонь і дати настоятися страви. Приємного апетиту!
Узбецький плов з куркою в казані - рецепт
Можливо, цей рецепт не зовсім традиційний, але враховуючи, що будемо готувати в казані і з класичними прянощами, блюдо вийде неймовірно смачним і ароматним.
Інгредієнти: м'ясо куряче — 520 г; рис басматі — 530 г; цибуля ріпчаста — 330 г; морква — 430 г; часник — 4-5 зубчиків; сіль — 15 г; сушений барбарис — 1 ст. ложка; зіра — 15 г; куркума — 05 ст. ложки; каррі (за бажанням) — 052 ст. ложки; перець мелений червоний— чверть чайної ложки; олія рафінована — 05 склянки. Приготування Спочатку підготуємо продукти для плову. Цибулю подрібнюємо четвертинками (тоненькою соломкою). Морква ріжемо дрібненькими брусочками, щоб вона не розвалилася під час приготування. М'ясо рубаємо невеликими шматочками.
Спочатку приготуємо казан. Казан ставимо на досить сильний вогонь, вливаємо олію і хорошенечко прожарюємо. У гаряче масло додаємо подрібнену цибулю і підсмажуємо до золотистого відтінку (не засмажуємо!). Додаємо м'ясо, смажимо поки останній не побіліє. Потім додаємо моркву і смажимо 7 хв. Потім додаємо прянощі і все ще раз перемішуємо. Смажимо ще 5-7 хвилин. Наш казан готовий.
Перш ніж засипати рис його потрібно промити в чистій холодній воді кілька разів, поки вода не стане прозорою. Засипаємо промитий рис, розрівнюємо його на поверхні страви (з м'ясом не змішуємо) і вливаємо гарячу воду. Вода повинна покривати крупу приблизно на 2 див. Закриваємо казан кришкою і тушкуємо плов на слабенькому вогні.
Через 25 хвилин рис повинен повністю увібрати воду. Вставляємо часникові часточки в плов. Накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати ще 20 хв. Готовий плов подаємо гарячим!