Вареники – популярний і улюблений усіма блюдо слов'янської кухні. Така страва чудово підійде в якості ситного сніданку або оригінального другої страви. Сьогодні ми розповімо вам цікаві рецепти, як приготувати вареники з сиром. Доброю добавкою до них послужать ягідне варення, джем і вершкове масло.
Як приготувати вареники з сиром?
Інгредієнти: Для тіста:
тепла вода – 1 ст.; яйце – 1 шт.; сіль дрібна – щіпка; борошно пшеничне – 35 ст. Для начинки:
сир – 400 р; цукор – за смаком. Приготування Отже, як приготувати тісто для вареників з сиром? Тут все просто: в миску наливають теплу воду, розбиваємо в неї яйце і кидаємо сіль. Збиваємо все віночком до стану піни, а потім поступово всипаємо борошно. Готове тісто накриваємо рушником і відставляємо в сторону. Тим часом займемося начинкою: сир викладаємо в миску і сахарим його за смаком. З тіста формуємо ковбаску, відрізаємо шматочки, розкачуємо їх в коло і викладаємо сирну начинку. Акуратно слепляем вареник і викладаємо його на дошку, присипану борошном. Точно також чинимо з усім рештою тестом. Після цього беремо велику каструлю, наливаємо в неї воду, доводимо до кипіння і підсолюємо. Обережно опускаємо наші заготовки і коли вони всі спливуть, зменшуємо вогонь і варимо ще 7 хвилин, прикривши зверху кришкою. Готові вареники з сиром виймаємо, викладаємо в миску і рясно поливаємо розтопленим вершковим маслом.
Як приготувати ліниві вареники з сиром – рецепт?
Інгредієнти: сир домашній – 400 г; цукор – 2 ст. ложки; яйце куряче – 1 шт.; борошно пшеничне – 150 р. Приготування У миску викладаємо домашній сир і трохи розминаємо його виделкою. Потім вбиваємо яйце і перемішуємо, додаючи за смаком цукор. Борошно просіваємо і всипаємо невеликими
порціями в сир. Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане крутим. Обробну поверхню присипаємо борошном, викладаємо сирну масу і відрізаємо від неї невеликі шматочки. Вологими руками надаємо вареників будь-яку форму. Якщо нарізані шматочки приплюснути і зробити поглиблення в середині, то можна покласти в центр вершкове масло або мед. Коли всі ледачі сирні зліплені вареники, відварюємо їх в киплячій воді або заморожуємо на майбутнє.
Готові вареники акуратно виймаємо шумівкою, викладаємо на тарілку і рясно промазуємо вершковим маслом.