Вернуться назад Распечатать

Як приготувати вареники з сиром?

Як приготувати вареники з сиром?
Вареники – популярний і улюблений усіма блюдо слов'янської кухні. Така страва чудово підійде в якості ситного сніданку або оригінального другої страви. Сьогодні ми розповімо вам цікаві рецепти, як приготувати вареники з сиром. Доброю добавкою до них послужать ягідне варення, джем і вершкове масло.

Як приготувати вареники з сиром?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • тепла вода – 1 ст.;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • борошно пшеничне – 35 ст.


  • Для начинки:

  • сир – 400 р;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Отже, як приготувати тісто для вареників з сиром? Тут все просто: в миску наливають теплу воду, розбиваємо в неї яйце і кидаємо сіль. Збиваємо все віночком до стану піни, а потім поступово всипаємо борошно. Готове тісто накриваємо рушником і відставляємо в сторону. Тим часом займемося начинкою: сир викладаємо в миску і сахарим його за смаком. З тіста формуємо ковбаску, відрізаємо шматочки, розкачуємо їх в коло і викладаємо сирну начинку. Акуратно слепляем вареник і викладаємо його на дошку, присипану борошном. Точно також чинимо з усім рештою тестом. Після цього беремо велику каструлю, наливаємо в неї воду, доводимо до кипіння і підсолюємо. Обережно опускаємо наші заготовки і коли вони всі спливуть, зменшуємо вогонь і варимо ще 7 хвилин, прикривши зверху кришкою. Готові вареники з сиром виймаємо, викладаємо в миску і рясно поливаємо розтопленим вершковим маслом.

    Як приготувати ліниві вареники з сиром – рецепт?


    Інгредієнти:

  • сир домашній – 400 г;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 150 р.


  • Приготування
    У миску викладаємо домашній сир і трохи розминаємо його виделкою. Потім вбиваємо яйце і перемішуємо, додаючи за смаком цукор. Борошно просіваємо і всипаємо невеликими
    Як приготувати вареники з сиром?
    порціями в сир. Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане крутим. Обробну поверхню присипаємо борошном, викладаємо сирну масу і відрізаємо від неї невеликі шматочки. Вологими руками надаємо вареників будь-яку форму. Якщо нарізані шматочки приплюснути і зробити поглиблення в середині, то можна покласти в центр вершкове масло або мед. Коли всі ледачі сирні зліплені вареники, відварюємо їх в киплячій воді або заморожуємо на майбутнє.
    Готові вареники акуратно виймаємо шумівкою, викладаємо на тарілку і рясно промазуємо вершковим маслом.