Пухирчасті і похрустывающие повинні бути справжні чебуреки. Щоб зробити такі, потрібно по-особливому приготувати тісто. Як? Саме цю інформацію ви знайдете тут.
Смачне, хрустке тісто для чебуреків на мінералці
Інгредієнти: вода мінеральна — 250 мл; борошно — 400-420 г; сіль; олія соняшникова — 1 ст. ложка. Приготування Змішуємо в мисці воду і сіль. Вливаємо олію, холодну мінеральну воду. Замішуємо тісто. Як тільки помічаємо, що тісто вийшло досить м'яким і еластичним, припиняємо заміс. Відразу ж готувати з нього чебуреки не варто. Краще покласти його в пакет і залишити хвилин на 15.
Чебуреки смажимо в сильно нагрітому маслі і перевертаємо дуже акуратно — не можна проколювати тісто, інакше чебуреки не стануть хрусткими, та до того ж покриються некрасивими плямами.
Смачне хрустке тісто для чебуреків з горілкою
Інгредієнти: вода — 200 мл; горілка — 2 ст. ложки; олія соняшникова — 2 ст. ложки; борошно — 420-450 м; сіль; яйця — 1 шт. Приготування Яйце розбиваємо в миску. Відправляємо туди ж масло і сіль. Вливаємо спочатку воду, а потім і горілку. Всипаємо борошно невеликими порціями, помішуючи всі продукти ложкою. Коли маса стане досить щільною, переходимо на заміс вручну. Щоб тісто стало пластичним, місимо його не менше 10 хвилин. Накриваємо рушником (можна замінити серветкою) тісто і даємо йому полежати. Через 20 хвилин можна починати готувати чебуреки.
Смачне, хрустке тісто для чебуреків на кефірі
Інгредієнти: кефір — 1 склянка; борошно — 460-480 г; яєчні білки — 2 шт.; сіль. Приготування Беремо глибоку миску. Виливаємо туди кефір. Додаємо яєчні білки і сіль. Віночком трохи збиваємо, домагаючись отримання маси одного кольору і консистенції. Після цього додаємо кілька ложок борошна. Спочатку з'являться грудочки, які потрібно розбивати ложкою або віночком, а потім суміш стане набувати однорідність. Продовжимо замішувати його, але вже руками. Тісто можна не тільки місити, але і ще трохи відбивати об стіл — від цього воно стане пластичним.
Хрустке тісто на чебуреки - рецепт
Інгредієнти: вода — 180-200 мл; борошно — 400 г; маргарин — 40-50 г; сіль Приготування У глибокий посуд просіваємо сіль і борошно. Вливаємо воду і починаємо місити виделкою. У нас поки не буде тісто, а грудочки. Це нормально. Розігріваємо маргарин, щоб він розтопився. Не остуджуючи, вливаємо його в тісто. Починаємо місити руками. Місимо досить довго. Потім формуємо кулю і кладемо його в целофановий пакет (можна замінити харчовою плівкою). Прибираємо в холодильник. Через 2 години з тіста можна робити чебуреки.