Любителі ситних запіканок з тіста і м'яса, начебто лазаньї, зрадіють, довідавшись про те, що приготування багатокомпонентного страви тепер можна значно спростити, замінивши шари тіста і м'яса покупними пельменями. В народі така запіканка з пельменів, приготовлена в духовці отримала назву «Ледача дружина» з цілком зрозумілих причин. Незалежно від того, чи є у вас під рукою партія домашніх пельменів або ви запаслися купівельними продуктом, ситна запіканка буде смачна у будь-якому випадку.
Пельмені в духовці зі сметаною і сиром - рецепт
«Класикою» серед страв подібного формату можна вважати пельмені, запечені в духовці з соусом на основі сиру, сметани або майонезу. Так, користь і низька калорійність – явно не головні козирі цієї страви, а ось простота і ситність – цілком.
Інгредієнти: заморожені пельмені - 780 г; яйця - 4 шт.; сметана - 265 г; ріпчаста цибуля - 310 г; часникові зубки - 4 шт.; твердий сир - 135 р. Приготування Почніть приготування з пасерування цибулі. До золотистим полукольцам, в останні півхвилини приготування, додайте пюрированный часник і дайте йому пустити аромат. Збийте соус з яєць і сметани, приправте його за смаком. Прогрійте промаслений форму для випікання перед публікацією пельменів – це допоможе напівфабрикатах не прилипнути до дна. Після розподілу пельменів по поверхні, викладіть зверху шар цибулі, а потім залийте все сметанним соусом. У фіналі посипте блюдо тертим сиром і додайте в розігрітій до 200 градусів духовій шафі на 35-40 хвилин.
Як смачно запекти пельмені в духовці?
Хочете додати простий у пельменній запіканці італійського шику? Тоді залийте пельмені соусом альфредо. Подібний рецепт, правда, вимагає трохи більших зусиль, ніж блюдо з яєчно-сметанним соусом, але і результат повністю відобразить ваші старання.
Інгредієнти: вершки для збивання - 475 мл; твердий сир - 135 г; вершкове масло - 60 г; пельмені - 790 р. Приготування У сотейнику розтопіть масло і влийте до нього вершки. Коли останні почне загусати, зніміть посуд з вогню, всипте сир і дочекайтеся його повного розплавлення. Спробуйте готовий соус і приправити за смаком. Розподіліть пельмені по гарячій формі, залийте все соусом і додайте в розігрітій до 190 градусів духовці 40-45 хвилин.
Цей рецепт – лише основа для гри вашої уяви. Для різноманітності в соус можна додати смажені гриби, зелень шпинату, бекон або різноманітні сушені трави – нескінченні варіації, а тому на столі з разу в раз може надаватися блюдо з іншим смаком.
Пельмені в духовці «Ледача дружина»
Ще один ледачий рецепт передбачає використання простого томатного соусу замість сметани, приготувати його ви можете самостійно, або придбати вже в готовому вигляді, а потім доповнити сушеними травами, як це вирішили зробити ми.
Інгредієнти: пельмені заморожені - 480 м; томатний соус - 485 мл; вершковий сир - 65 г; сушений чебрець, петрушка - по 1/2 ч. ложки; твердий сир - 210 р. Приготування Поставте форму в духовку для випікання, розігріватися при 200 градусах. Наповніть сотейник томатним соусом і додати до нього кубики вершкового сиру. Як тільки сир почне танути, всипте сушені трави, додайте спеції, якщо в цьому є необхідність. Викладіть заморожені пельмені в розігріту форму і залийте томатним соусом, зверху висипте твердий сир і поставте все запікатися на 40 хвилин.