Якщо ви хочете приготувати страву, яке гарантовано сподобається кожному, та ще й нагодує досита, то зупиніть свою увагу на рецепт курки з печерицями у вершковому соусі. Просте і доступне страва стане прекрасним доповненням до практично будь-якого гарніру, а також відмінним гарячим для подачі на святковому столі.
Рецепт курки з грибами у вершковому соусі
Незважаючи на те, що вершковий соус для цього рецепт готується з нуля, він гарантовано стане одним з найпростіших, а разом з тим і смачних, соусів до м'яса, які вам доводилося готувати. Є небезпека з'їсти його навіть до моменту готовності птиці.
Інгредієнти: курячі стегна - 11 кг; вершкове масло - 55 г; часникові зубки - 2 шт.; печериці - 175 г; борошно - 5 р; вершки - 365 мл; сушений чебрець, базилік - по 1/2 ч. ложки. Приготування Відкладіть третину масла в сторону, а на іншому обсмажте курячі стегна, спершу шкірою вниз, не рухаючи, близько 3 хвилин, а потім на іншій стороні аналогічний період часу. Розкладіть підрум'янену птицю у формі годиться для випічки і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
Масло використовуйте для обжарювання шматочків печериць. Коли вся грибна волога випарується, додайте на сковороду роздавлений зубок часнику, а через півхвилини посипте все борошном. Додати сушені трави і влийте вершки. Швидко перемішайте всі інгредієнти, щоб уникнути формування борошняних грудок, після чого вилийте соус в форму до птиці і залиште курку з печерицями у вершковому соусі в духовці ще на 5 хвилин.
Філе курки з грибами у вершковому соусі
Шукаєте ідеальний соус для пасти? Тоді куряче філе в компанії вершкового соусу стане чудовою знахідкою. Якщо ви захочете знизити калорійність страви, то замість вершків можна використовувати нежирну сметану або йогурт .
Інгредієнти: куряче філе - 490 г; печериці - 490 г; вершки - 120 мл; козячий сир - 45 г; зелень петрушки. Приготування Очищені гриби наріжте пластинами і обсмажте до повного випаровування вологи. Куряче філе наріжте соломкою і додайте до вже подрумянившимся грибів. Як тільки шматочки кури схопляться, приправте блюдо і залийте вершками. Збавивши вогонь, дайте вершків загуснути, покладіть сир і спробуйте соус після того, як сирні шматочки розплавляться. Додайте спецій, якщо в цьому є необхідність. Готове філе курки з печерицями у вершковому соусі посипте нарізаною петрушкою.
Рецепт курки з печерицями у вершковому соусі
Так як печериці не надто багаті грибним смаком і ароматом, разом з ними можна тушкувати і невелика кількість білих, або будь-яких інших лісових грибів, а для того, щоб смакова палітра вершкового соусу стала ще багатшою, його можна доповнити білим вином.
Інгредієнти: курячі гомілки - 780 г; курячий бульйон - 680 мл; вершкове масло - 55 г; ріпчаста цибуля - 210 г; печериці - 480 м; сир - 65 г; білі гриби (сушені) - 20 г; сухе біле вино - 280 мл; вершки - 284 мл Приготування Обсмажте курячі гомілки на сковороді до зарум'янювання, після чого залийте їх бульйоном, зменшіть жар до середнього і томіть птицю до готовності під прочиненими кришкою.
Спасеруйте На вершковому маслі цибульні півкільця з грибами (печерицями та вымоченными білими) до легкого зарум'янювання. Залийте зажарку білим вином і дайте волозі випаруватися на 2/3. Влийте бульйон, в якому тушкувалась курка, до цибульно-грибний засмажки з вином, додайте вершки, сир і дайте соусу загуснути. Після, потушкуйте курку в вершково-сирному соусі з грибами близько 2-3 хвилин, щоб м'ясо повторно прогрілося.