Пропонуємо урізноманітнити своє повсякденне меню одним з блюд української кухні. Приготування гречаників з фаршем за нашими рецептами не займе багато часу, а результат неодмінно порадує цікавим і насиченим смаком.
Як приготувати гречаники з курячим фаршем?
Інгредієнти: гречана крупа – 150 г; курячий фарш – 280 м; ріпчаста цибуля – 75 г; часник – 1 зубчик; яйце – 1 шт.; сухарі панірувальні – 150 г; рослинна олія – 150 мл; чорний мелений перець; сіль. Приготування Гречану крупу заливаємо водою в кількості 300 мілілітрів, солимо і варимо під кришкою на помірному вогні, не заважаючи, до м'якості каші, а також випаровування і вбирання всієї рідини.
Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння, шаткуємо дрібненькими кубиками і закладаємо в сковороду з невеликою кількістю рослинної олії подзолотиться, а потім додаємо в курячий фарш. Туди ж кидаємо очищений і дуже дрібно нарубаний часник, вбиваємо яйце, викладаємо остиглу гречану кашу, присмачую масу сіллю, меленим чорним перчиком і перемішуємо. Потім відбиваємо кілька разів фарш, піднімаючи і кидаючи назад в миску, і приступаємо до формування гречаників.
Потроху набираємо фаршу рукою, скачуємо кульку, надаємо виробу бажану форму, паніруємо в сухарях і розміщуємо на заздалегідь прогрітій сковороді з рослинним маслом. Коли гречаники підрум'яняться з двох сторін і будуть готові, виймаємо їх на блюдо і подаємо до столу.
Гречаники з фаршем в соусі в духовці
Інгредієнти: куряче філе – 05 кг; крупа гречана – 200 г; ріпчаста цибуля – 250 г; часник – 1-2 зубчики; моркву невеликого розміру – 1 шт.; яйце – 2 шт.; рослинне масло – 75 мл; томатний соус або паста – 100 або 75 г; огегано сушений – за смаком; базилік сушений – за смаком; спеції – за смаком; лавровий лист; горошини запашного перцю; пшеничне борошно; перець мелений; сіль; свіжа зелень. Приготування Перше, що необхідно зробити, це приготувати основу гречаників - гречану кашу. Для цього одну частину гречаної крупи заливаємо двома частинами водички, додаємо сіль, прикриваємо посуд кришкою і варимо кашу на помірному вогні до м'якості і вбирання абсолютно всієї рідини.
Куряче філе перетворюємо у фарш будь-яким зручним способом. Для цієї мети можна скористатися м'ясорубкою, комбайном або блендером. Чистимо і шаткуємо дрібненько ріпчасту цибулю, відбираємо половину, пасеруємо на рослинній олії до м'якості і додаємо у фарш. Туди ж вбиваємо яйця, додаємо сіль і мелений чорний перець, закладаємо зварений і охолоджений гречку і перемішуємо. Відбиваємо трохи фарш, піднімаючи і кидаючи назад в миску. Формуємо гречаники бажаної форми, паніруємо їх у борошні, підрум'янюємо на сковороді з рослинною олією до красивого коричневого кольору з обох сторін. Перекладаємо у форму для запікання або сотейник, придатний для запікання в духовці.
Коли всі гречаники будуть обсмажені, пасеруємо на сковороді залишився цибулю до рум'яного кольору, позика додаємо
попередньо очищену і пропущену через тертку моркву і обсмажуємо до м'якості. Потім додаємо чайну ложку борошна, перемішуємо і закладаємо томатний соус або пасту. Доливаємо тепер підігріту до кипіння воду (приблизно 300 мл), додаємо сіль, мелений чорний перець, горошини запашного перець, лавровий лист, сушений орегано і базилік, спеції за смаком і видавлений через прес попередньо очищений зубчик часнику. Доводимо масу до кипіння, заливаємо отриманим соусом гречаники у формі і визначаємо в заздалегідь прогрітій до 190 градусів духовці на двадцять хвилин.
По готовності викладаємо гречаники на блюдо і подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню.