Якщо після святкової вечері у вас залишилася невелика кількість картопляного пюре і ви не знаєте, що з ним робити, пропонуємо вам приготувати неймовірно смачне блюдо. Рецепт запіканки з картопляного пюре дуже простий і його оцінять по достоїнству.
Запіканка з картопляного пюре з сиром
Інгредієнти: Для пюре:
картопля – 1 кг; масло вершкове – 100 г; яйце – 2 шт.; спеції. Для начинки: панірувальні сухарі – 100 г; масло вершкове – 50 г; яйце – 6 шт.; сир моцарелла - 250 г; зелена цибуля – 100 р; спеції. Приготування Яйця відварюємо круто, чистимо і крупно рубаємо кубиками разом з сиром. Пір'я зеленої цибулі ошпарюємо окропом і дрібно шаткуємо. Потім змішуємо всі складові начинки і підсолюємо за смаком. Картоплю відварюємо з сіллю і розминаємо в пюре або використовуємо залишилося після вечері. Даємо овочевого пюре охолонути, і вводимо в нього курячі яйця. Форму змащуємо шматочком вершкового масла і присипаємо панірувальними сухарями. Пюре поділяємо на дві рівні частини і першу рівномірно розподіляємо по дну. Зверху викладаємо начинку і накриваємо залишилися картоплею. Поверхня промазуємо яйцем, присипаємо кропом і запікаємо протягом півгодини в духовій шафі.
Запіканка з картопляного пюре з грибами
Інгредієнти: картопля – 1 кг; яйце – 3 шт.; цибулина – 3 шт.; молоко – 1 ст.; масло вершкове – 3 ст. ложки; свіжі гриби – 300 г; масло рослинне – 2 ст. ложки; сметана – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Картопля очищаємо, обполіскуємо і відварюємо до м'якості. Тим часом готуємо начинку: гриби обробляємо, нарізаємо пластинками, а цибулини шаткуємо кубиками. У сковороді розігріваємо трохи масла, викладаємо овочі і обсмажуємо їх хвилин 15 помішуючи. Гарячу картоплю розминаємо товкачиком в пюре, поступово вливаючи гаряче молоко. Потім підсолюємо за смаком, розбиваємо яйця, кладемо вершкове масло і перемішуємо. Половину порції викладаємо у форму, зверху розподіляємо грибну начинку і накриваємо залишилися пюре. Поверхня промазуємо сметаною і відправляємо запіканку з картопляного пюре в духовку на 25 хвилин. Після цього подаємо блюдо з будь-яким соусом і свіжими овочами.
Запіканка з картопляного пюре і м'ясного фаршу
Інгредієнти: вода – 2 л; м'ясний фарш – 600 г; морква – 300 г; соус томатний – 3 ст. ложки; цибулина – 2 шт.; масло рослинне – 4 ст. ложки; масло вершкове – 30 г; сир – 50 г; манка – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Отже, картоплю чистимо, обполіскуємо, викладаємо у велику каструлю, заливаємо фільтрованою водою і відварюємо до готовності, подсаливая за смаком. Не гаючи часу, обробляємо і тонко шаткуємо цибулю і моркву. У сковороду наливаємо олію, викладаємо овочі і пасеруємо їх, періодично помішуючи. Потім додаємо м'ясний фарш, перемішуємо, вливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою хвилин 15. Далі приправляємо спеціями і кладемо томатний соус. Ретельно все перемішуємо

і тушкуємо ще хвилин 5. З готового картоплі обережно зливаємо відвар і розминаємо товкачиком. Тепер беремо глибоку форму, промазуємо її вершковим маслом і обсипаємо гарненько манкою. Викладаємо трохи картопляного пюре, розрівнюємо його акуратно виделкою і розподіляємо зверху м'ясну начинку. Накриваємо залишилися шаром картоплі, посипаємо рясно тертим сиром і відправляємо запіканку з картопляного пюре з фаршем в духовку на 30 хвилин. Після закінчення часу, подаємо страву гарячим, приправивши за бажанням сметаною, прикрасивши подрібненою свіжою зеленню і з будь-яким соусом на ваш розсуд.