Чебуреки є одним з найбільш затребуваних закусочних страв серед фаст-фуду. І це не дивно. Як же можна відмовитися від хрусткого задоволення і вабливого аромату. Але у пунктах громадського харчування разом з смаковими насолодою можна отримати на додачу не зовсім бажані наслідки такого перекусу. Ризикувати чи ні - вирішувати вам. А для тих, хто дорожить своїм здоров'ям, ми пропонуємо кращі рецепти чебуреків в домашніх умовах.
Домашні чебуреки з м'ясом на сковороді - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
вода фільтрована – 325 мл; яйце – 1 шт.; сіль – 5 р; борошно – 640 г; горілка – 20 мл; рослинна рафінована олія – 35 мл; рослинна рафінована олія для смаження чебуреків; Для начинки:
м'ясний фарш – 680 г; бульйон або вода – 75 мл; цибуля ріпчаста – 230 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Наливаємо фільтровану воду в кухлик або невелику каструльку, додаємо сіль і рослинне масло і підігріваємо до кипіння. Додаємо половину склянки просіяного борошна і розбиваємо інтенсивно віночком до повного розчинення борошняних грудочок. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо суміш до повного охолодження.
При необхідності переливаємо остигнула основу тесту в зручну для замісу миску, додаємо горілку, вбиваємо яйце, перемішуємо і, потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо не липнущее до рук тісто. Прикриваємо його плівкою і залишаємо в спокої на один або півтора години. За цей час один раз тісто необхідно обім'яти. Такий нехитрий рецепт тіста для чебуреків з м'ясом дозволить отримати хрустку і пузирчастий результат готового страви.
Поки тісто відпочиває, приготуємо начинку. Можна, звичайно, взяти готовий м'ясний фарш. Але для впевненості в якості використовуваного м'яса краще приготувати його самим. Ідеальним варіантом буде поєднання яловичини і свинини в рівних частинах. М'ясо розрізаємо на невеликі скибочки і пропускаємо через м'ясорубку разом з попередньо очищеним цибулею.
Отриманий фарш приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перцем і розбавляємо бульйоном або звичайною водою. Завдяки цьому чебуреки вийде соковитіше.
Настоявшееся тісто ділимо на частини бажаного розміру і розкачуємо за допомогою качалки на притрушенной борошном поверхні. По центру отриманого тонкого шару накладаємо начинку, складаємо тісто навпіл, запечатуємо грунтовно краю і обрізаємо фігурним ножем, надаючи виробу красиву форму. Для надійності можна притиснути їх зубцями виделки.
У сковороду наливаємо достатню кількість рослинної олії і прогріваємо його гарненько на середньому вогні. Обсмажуємо чебуреки у вируючому олії до підрум'янення з кожної сторони і виймаємо на паперовий рушник.
Рецепт кримських чебуреків з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
вода – 185 мл; яєчний жовток – 1 шт.; сіль – 5 р; борошно – 490 г; рослинна рафінована олія – 75 мл; рослинна рафінована олія для смаження чебуреків; Для начинки:
м'ясо (свинина і яловичина) – 680 г; вода або бульйон – 75 мл; цибуля ріпчаста – 230 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування До яєчного жовтка вливаємо воду, додаємо сіль і перемішуємо гарненько. Отриману суміш змішуємо з просіяним борошном і розминаємо руками гарненько до отримання пластівців. Тепер, підливаючи олію невеликими порціями, замішуємо тісто. Якщо воно виходить занадто щільне і круте, додамо трохи водички і знову вымесим. Прикриваємо тісто плівкою і залишаємо для відпочинку на сорок-п'ятдесят хвилин.
Для приготування фаршу подрібнюємо м'ясо з очищеним цибулею будь-яким зручним способом. Можна прокрутити його на м'ясорубці або подрібнити в блендері або комбайні. Приправляємо м'ясну основу сіллю, меленим чорним перцем і додаємо воду або бульйон. Гарненько перемішуємо фарш і приступаємо до формування виробів.
Від тесту відрізаємо невеликі порції і розгортаємо їх в тонкий пласт. Потім накладаємо фарш і запечатуємо виріб, прокатати краю качалкою або притиснувши зубцями виделки. Обрізаємо нерівності фігурним або звичайним ножем, надаючи акуратну форму.
Викладаємо чебуреки по черзі в прогріте масло і підрум'янюємо з двох сторін.