Чебуреки – хоч і калорійне, але дуже смачна страва. Часто їх вживати, звичайно, не бажано, але іноді можна побалувати рідних. Є маса варіантів приготування тіста для даної страви. Кожен з них гарний по-своєму. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачне хрустке тісто для чебуреків на мінералці.
Тісто для чебуреків на мінеральній воді
Інгредієнти: газована мінеральна вода – 300 мл; борошно – 35 склянки; цукор – щіпка; сіль – щіпка; оливкова олія – 15 мл Приготування У велику миску спочатку кладемо цукор, сіль і вливаємо дуже холодну газовану мінеральну воду. За допомогою віночка це все перемішуємо і частинами всипаємо просіяне борошно. Коли тісто досягне консистенції млинцевого, вливаємо олію. Добре розмішуємо і додаємо решту борошно. Вимішуємо тісто і на півгодинки залишаємо його відпочивати. Після цього відщипуємо невеликі шматочки тіста, розкачуємо їх, за допомогою блюдечка вирізаємо гурток. На один край кладемо начинку, прикриваємо другою частиною тіста і скріплюємо краю.
Тісто для чебуреків на мінеральній воді – рецепт
Інгредієнти: борошно – 800 г; мінеральна вода – 2 склянки; яйця – 1 шт.; рослинне масло – 45 мл; сіль – щіпка. Приготування Мінеральну воду виливаємо в глибоку ємність, додаємо туди сіль, вбиваємо яйце, масло вливаємо (бажано без запаху) і добре перемішуємо. Частинами додаємо борошно, добре її при цьому просіяти, тоді тісто вийде ніжніше. Добре все перемішуємо. Повинно вийти досить м'яке тісто. Щоб уникнути обвітрювання прикриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 2-3 години. Після закінчення даного часу відпочиле тісто дістаємо, відщипуємо від нього шматочок, тоненько розкачуємо його і кладемо начинку на одну половинку. Накриваємо другою половинкою і защипуємо краю.
Тісто на газованій воді для чебуреків
Інгредієнти: борошно 550 г; газована вода – 3/4 склянки; рафінована рослинна олія – 60 мл; цукор – щіпка; сіль – щіпка; горілка – 15 мл Приготування Просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо туди цукор, сіль, мінеральну воду і рослинну олію. У самому кінці додаємо горілку. Замішуємо мягенькое тісто і залишаємо його на півгодинки відпочивати. Далі ділимо тісто на кульки з діаметром 2-3 см, тоненько їх розкачуємо і вже приступаємо безпосередньо до формування чебуреків. Тісто, приготоване за цим рецептом, виходить ніжним, але при цьому ще і хрустким, а також має улюблені багатьма «бульбашки». Приємного апетиту!