Курник прийнято вважати простою у приготуванні стравою, але на ділі багатоскладниковий російський пиріг готується простіше, ніж вам здається. Зрозуміло, приготування начинок і пари видів тіста – справа не швидка, а тому готуйтеся провозитися з курником з млинців з куркою і грибами не менше двох годин, але в даному випадку всі витрачений час з лишком окупить приголомшливий смак готової випічки.
Рецепт курника з млинцями, куркою і грибами
Якщо ви зважилися братися за курник, то спершу слід приготувати млинці , різноманітні рецепти яких представлені в наших попередніх матеріалах. Паралельно з обсмаженням млинців можна замісити і поставити на расстойку тісто на дріжджовій основі, так час на приготування помітно скоротиться.
Інгредієнти: Для начинки:
млинці - 12 шт.; печериці - 430 г; мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; часникові зубки - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 135 г; сметана - 85 м; куряче філе - 520 г; жменя зелені кропу і петрушки; відварений рис - 135 г; пір'я зеленої цибулі - 4 шт.; яйця - 3 шт. Для дріжджового тіста:
молоко - 235 мл; дріжджі інстантні - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 55 г; цукровий пісок - 5 г; борошно - 480 р. Приготування Розведіть цукровий пісок у підігрітому молоці і висипте дріжджі зверху. Як тільки останні активізуються, з'єднайте розчин зі збитим яйцем та маслом, а потім влийте рідини до пропущеної через сито борошні. Замісивши м'яке дріжджове тісто, залиште його на расстойку до подвоєння в розмірах.
Тепер приймемось за декілька видів начинки. Перша – грибна, для приготування якої очищені печериці слід спасерувати з цибульними кільцями і пюрированным часником, потім приправити сіллю, мускатом і перемішати зі сметаною. Коли сметанний соус загусне, прибирайте грибну начинку з вогню.
Наступна начинка – куряча, для якої куру досить обсмажити, а потім розібрати на волокна і змішати з дрібно нарубаною зеленню.
Третя начинка – рисова, основу якої може складати абсолютно будь-яка крупа, більш того, зустрічаються навіть курники з куркою, картоплею та грибами, а тому злаки
можна сміливо замінити крахмалистыми бульбами. Для варіації з рисом зварену крупу слід змішати з нарізаною зеленню і рубаним яйцем.
Рецепт курника з куркою і грибами практично підійшов до кінця, залишається лише розкачати дріжджове тісто і викладіть його в форму, покриваючи дно і стінки. На дно форми покладіть блін, покрийте його одним з трьох видів начинки, зверху додайте наступні млинець і наступну начинку. Повторюйте кроки, поки млинці, начинка і місце у формі не підійдуть до кінця, після чого зберіть краю дріжджового тіста разом і відправте курник в духовку на півгодини при 195 градусах.