Заливні пироги дозволяють помітно урізати не тільки необхідний час на приготування, але і споживані калорії, адже на виході ми отримуємо рецепт мрії: тесту, у складі якого мінімум, а начинки – максимум.
Рецепт сьогоднішнього заливного пирога з картоплею в деякій мірі нагадує омлет , оскільки тісто на левову частку складається з яєць, саме тому такого роду рецепт може стати прекрасним ситним сніданком.
Заливний пиріг з консервою і картоплею
Інгредієнти: картопляні бульби (середнього розміру) - 3 шт.; зелений горошок - 85 м; пір'я зеленої цибулі - 6-8 шт.; жменя зелені петрушки; сушений розмарин, перець, паприка - 1/2 ч. ложки; яйця - 6 шт.; сметана - 25 г; борошно - 25 г; рибні консерви - 280 р. Приготування За допомогою шатківниці наріжте очищені і вимиті бульби тонкими пластинами. З'єднайте їх з зеленим горошком, цибульними кільцями і подрібненою зеленню. Доповніть овочі сушеними спеціями і шматочками консервованої риби. Перекладіть картопляну начинку пирога у форму і залийте все тестом, що складається із суміші яєць, сметани та борошна. Заливний пиріг з картоплею повинен провести в духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.
Заливний пиріг з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: картопляні бульби - 18 кг; яловичий фарш - 420 г; ріпчаста цибуля - 130 г; часникові зубки - 3 шт.; твердий сир - 115 г; яйця - 10 шт.; сметана - 55 г; молоко - 60 мл; вершкове масло - 110 р. Приготування Поставте картопляні бульби отвариться, а потім пюрируйте їх і з'єднайте з сумішшю з молока, сметани, розтопленого масла і яєць. На виході вийде якусь подобу рідкого пюре – це те, що нам потрібно. Тепер пасеруємо цибульні кільця з часником, додаємо до засмажки м'ясний фарш і даємо йому підрум'янитися. Викладаємо м'ясний фарш у форму, а поверх розподіляємо картоплю. Випікаємо близько півгодини при 185 градусах.
Швидкий заливний пиріг з картоплею
Інгредієнти: великі картопляні бульби - 3-4 шт.; яйця - 4 шт.; борошно - 25 г; сметана - 55 г; фіолетовий цибулю - 65 г; солодкий перець - 130 г; томати - 80 г; кабачки - 75 г; часникові зубки - 4 шт.; тертий сир - 45 р. Приготування Тонко наріжте бульби і підрум'яньте їх у великій кількості рослинної олії не більше 5 хвилин. Покрийте картопляними скибочками дно і стінки форми для випікання, а зверху вилийте суміш з борошна, яєць і сметани, з додаванням подрібнених овочів, сиру та часнику. Поставте блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.