Наповнювачем для заливної випічки може стати практично всі вміст вашого холодильника, саме тому цей простий рецепт настільки любимо і затребуваний серед їдців. Доповненням рецептів з цього матеріалу стане м'ясний фарш.
Заливний пиріг з фаршем на кефірі
Крім самої курятини, основу рецепт цього пирога становить солодка кукурудза. Останню, в сезон, можна зрізати прямо з качана, а в холоди використовувати консервований продукт.
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; часникові зубки - 3 шт.; кукурудза - 4 ст.; ріпчаста цибуля - 85 м; кефір - 135 мл; яйця - 2 шт.; борошно - 35 г; сир - 165 г; панировочная крихта - 45 р. Приготування Частина масла пустіть на змазування форми, а на залишках спессеруйте шматочки цибулі і часнику з курячим фаршем. Обсмажену курятину з'єднайте з зернами кукурудзи і охолодити начинку. Поки складові основи остигають, приготуйте тісто для заливки. Для тіста збийте суміш з яєць з кефіром і борошном, додайте тертого сиру і дрібної морської солі. Перемішайте кукурудзу і фарш з тестом, після чого перекладіть все в форму і посипте крихтою зверху. Заливний пиріг з фаршем повинен готуватися за 185 градусів 35 хвилин.
Заливний пиріг з смаженою фаршем
Інгредієнти: Для тіста: рослинне масло - 65 мл; яйця - 4 шт.; борошно - 45 г; порошок для випічки - 1/4 ч. ложки. Для начинки:
вершкове масло - 25 г; ріпчаста цибуля - 65 г; селера - 55 г; м'ясний фарш - 520 р. Приготування З'єднайте всі складові тіста. Для приготування начинки спасеруйте шматочки цибулі і селери на розтопленому маслі, викладіть м'ясний фарш і обсмажте його до зарум'янювання. Перекладіть начинку в підготовлену форму і залийте тестом, після чого додайте все в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
Заливний пиріг з капустою і фаршем
Інгредієнти: середня головка цвітної капусти; м'ясний фарш - 420 г; яйця - 4 шт.; борошно - 45 г; сир - 110 г; мелена паприка - 1 ч. ложка. Приготування Відварену цвітну капусту дрібно порубаєте. Фарш і підрум'яньте злегка охолодіть, після з'єднайте його з паприкою і капустою. Приготуйте тісто з збитих яєць та борошна. Перемішайте тісто і начинку, викладіть все в форму і поставте готуватися 40 хвилин при 185 градусах.
Заливний пиріг з фаршем можна зробити і в мультиварці, для приготування використовуйте режим «Випічка» і час – 50 хвилин. Готовий пиріг нарізайте лише після охолодження.