Заливний пиріг з рибними консервами буде справжньою паличкою-виручалочкою, якщо виникне необхідність швидко нагодувати гостей або сім'ю і заощадити час. Пропонуємо рецепти цього простого, але дуже гідного і прекрасного на смак страви, для приготування якого можна використовувати як духовку, так і мультиварку.
Заливний пиріг з рибною консервою і картоплею на кефірі - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшенична; яйця курячі – 2 шт.; цукровий пісок – 35 г або по смаку; сіль – 5 г або по смаку; сода, погашена оцтом – 20 г; олія рафінована рослинна – 35 мл; кефір – 510 мл; Для начинки:
консерви рибні – 300 г; бульби картоплі – 750 г; цибуля ріпчаста – 75 г; олія рафінована рослинна – 45 мл; мелений чорний перець – за смаком; сіль. Приготування Спочатку приготуємо начинку для заливного пирога. Очищаємо бульби картоплі, нарізаємо невеликими кубиками або соломкою і закладаємо на прогріту з рослинним маслом без запаху сковороду. Туди ж відправляємо попередньо очищений і нашатковану кубиками ріпчасту цибулю. Приправляємо овочі сіллю, меленим чорним перцем за смаком, доводимо до готовності і охолодити.
Яйця розбиваємо з додаванням солі і цукрового піску до пишності і легкості, додаємо погашену оцтом соду, олію, вливаємо кефір і перемішуємо. Тепер вводимо невеликими порціями просіяне пшеничне борошно і перемішуємо кожен раз до однорідного стану без домішки борошняних грудочок. Доводимо тісто до консистенції густої сметани і виливаємо половину в попередньо промаслений форму. До остившім овочів додаємо роздавлені виделкою рибні консерви, перемішуємо і розподіляємо поверх тіста у формі. Заливаємо тістом, що залишилося, розрівнюючи його лопаткою або ложкою, і розміщуємо форму в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці на сорок хвилин або до готовності.
По готовності даємо пирогу охолонути, виймаємо з форми і насолоджуємося. Якщо у вас форма не роз'ємна, можна для зручності розрізати пиріг прямо в ній і діставати по одному скибочці.
Заливний пиріг з рибними консервами і рисом в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне; яйця – 2 шт.; сметана – 150 г; майонез – 150 г; сода, погашена оцтом – 1 ч. ложка; сіль – за смаком; Для начинки:
рибні консерви – 250 г; крупа рисова – 50 г; яйця – 2-3 шт.; сіль; мелений чорний перець. Приготування Першим ділом відварюємо до готовності яйця і до напівготовності рисову крупу. Потім яйця занурюємо на одну хвилину в крижану воду, після цього очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Далі розминаємо за допомогою вилки рибні консерви, попередньо злив рідина, і змішуємо їх з яйцями і рисом. Приправляємо начинку за смаком сіллю і меленим чорним перцем. Можна при бажанні додати також дрібно нарубаної зелені і пір'я зеленої цибулі.
Для приготування заливного тіста трохи збиваємо яйця з сіллю, додаємо майонез і сметану, соду гасимо
оцтом і також вводимо в тісто. Тепер додаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до отримання однорідної, без грудок консистенції густої сметани.
У промаслений ємність мультиварки викладаємо половину приготованого тіста, зверху розподіляємо начинку і рівномірно покриваємо рештою тестом. Готуватися наш пиріг буде в режимі «Випічка», а часу знадобиться приблизно шістдесят хвилин або трохи більше, залежно від моделі пристрою.
По готовності даємо пирогу охолонути, а потім витягуємо з чаші, скориставшись пристосуванням для приготування на пару.