Пропонуємо прості рецепти приготування смачного заливного пирога з цибулею і яйцем. Таке просте поєднання продуктів, а результат просто приголомшливий. Яскравий смак і аромат готового блюда, а також простота його приготування, безсумнівно, завоює ваше розташування.
Рецепт швидкого заливного пирога з зеленою цибулею і яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
кефір або сметана – 420 мл; вершкове масло – 175 г; цукровий пісок – 45 г; сіль – 5 р яйця – 4 шт.; пшеничне борошно – 300 г; розпушувач – 15 г; Для начинки:
зелена цибуля – 2 пучка; яйця – 4 шт.; перець; сіль. Приготування Перше, що нам належить зробити для приготування пирога - це заготовити компоненти для начинки. Для цього відварюємо до повної готовності яйця, занурюємо їх на одну хвилину в крижану воду, виймаємо і очищаємо від шкаралупи. Зелена цибуля гарненько промиваємо, обсушуємо рушником або серветками і нарізаємо дрібно. Яйця шаткуємо невеликими кубиками, змішуємо з цибулею, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і перемішуємо.
Тепер, коли начинка готова, займемося заливним тестом. Для цього розтоплюємо вершкове масло будь-яким зручним способом, додаємо цукровий пісок, додаємо сіль, кефір і злегка збиті яйця і перемішуємо гарненько. Далі просіваємо в ємність з приготованою сумішшю пшеничне борошно і розпушувач і вимішуємо міксером, лопаткою або ложкою до однорідності і повного розчинення борошняних грудочок.
В промаслений форму, бажано роз'ємну, виливаємо трохи більше половини приготованого тіста, зверху акуратненько розміщуємо начинку і покриваємо її шаром тіста, що залишилося.
Визначаємо заливний пиріг в попередньо прогрітий до 195 градусів духовку на тридцять п'ять хвилин або до бажаного ступеня зарум'янювання.
Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем в мультиварці
Інгредієнти: яйця – 8 шт.; зелена цибуля – 6-10 стебел; борошно – 220 г; сода – 10 г; сметана – 210 г; майонез – 30 г; сіль - 5 р; перець. Приготування Чотири з восьми яєць відварюємо круто, занурюємо на хвилинку в крижану воду, а потім виймаємо і
очищаємо. Шаткуємо їх дрібними кубиками і змішати з дрібно нарізаною цибулею. Присмачую масу меленим перцем і сіллю і перемішуємо.
Чотири яйця розбиваємо за допомогою міксера, додаємо сіль, сметану, майонез, всипаємо погашену оцтом соду і просіваємо борошно пшеничне. Вимішуємо масу до отримання однорідного без домішки грудочок тісто, консистенцією як сметана середньої густоти.
Наливаємо в промаслений ємність мультиварки половину тіста, зверху розподіляємо яєчно-цибульну начинку і заливаємо її рештою тестом. На дисплеї пристрою вибираємо режим «Випічка» і печемо пиріг протягом однієї години.