Рецепти тесту для курника на маргарині дуже цінуються багатьма господинями не тільки за неймовірно ніжний смак, але і за зручність приготування. Воно виходить досить маслянистим, еластичним і добре розкочується.
Пісочне тісто для курника на маргарині
Інгредієнти: вершковий маргарин – 250 г; молоко – 150 мл; сода харчова – щіпка; розпушувач для тіста – 1 ст. ложка; яйце – 2 шт.; цукор дрібний – 05 ст. ложки; борошно пшеничне – 3 ст.; сіль. Приготування Для приготування тіста на маргарині для курника, спочатку просіваємо борошно разом з розпушувачем через дрібне сито. Яйця розбиваємо в глибоку миску, додаємо дрібний цукор, щіпку солі, розм'якшений вершковий маргарин і все ретельно розтираємо. Потім вливаємо молоко і поступово додаємо борошно, замішуючи круте тісто. Після цього загортаємо його в кухонний рушник і прибираємо в холодильник на деякий час.
Тісто на курник на маргарині і кефірі
Інгредієнти: кефір нежирний – 150 мл; маргарин – 100 г; борошно – 5 ст.; цукор – 2 ч. ложки; вода фільтрована – 05 ст. дріжджі – 25 р. Приготування Воду трохи підігріваємо і кидаємо в неї ложку цукру і трохи борошна. Потім кладемо свіжі дріжджі, залишаємо на 5 хвилин, а потім вливаємо кефір і кидаємо цукор. Ретельно все перемішуємо, поступово всипаємо просіяне борошно, додаємо рубаний маргарин і замішуємо еластичне і задоволене щільне тісто. Тепер загортаємо його в чистий рушник і тримаємо приблизно півгодини в теплі. Після цього можна переходити до приготування начинки і формування курника.
Тісто для курника на сметані і маргарині
Інгредієнти: харчова сода – щіпка; маргарин вершковий – 100 г; сіль – щіпка; сметана 25 % – 4 ст. ложки; борошно – 500 г; яйце – 1 шт.; сода харчова – щіпка; молоко – 50 мл Приготування Беремо кілька ложок свіжої густої сметани, викладаємо її в миску і розбиваємо куряче яйце. Потім додаємо розм'якшений маргарин і вливаємо жирне молоко. Після цього додаємо в отриману масу трохи соди, щіпку солі і вводимо частинами пшеничне борошно, попередньо просіяне. Замішуємо руками еластичне м'яке тісто крутий консистенції. Тепер загортаємо його в полотенечко і прибираємо на деякий час в морозильну камеру. Там воно трохи підмерзне, затвердіє і стане більш пластичним. Далі розділяємо його на кілька рівних частин, формуємо з них пиріг і відправляємо його в духову шафу.