Пропонуємо вашій увазі рецепти смачного і ситного заливного пирога з сайрою. Його неодмінно оцінять по достоїнству ваші гості і попросять ще добавки.
Заливний пиріг з сайрою і картоплею
Інгредієнти: Для тіста: майонез – 120 мл; борошно – 1 ст.; розпушувач – 1 ч. ложка; яйце – 3 шт.; сіль – щіпка; сметана – 150 мл Для начинки:
молода картопля – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; сайра консервована – 2 банки. Приготування Отже, для приготування тіста яйця збиваємо з дрібкою солі, додаємо нежирну сметану і майонез. Перемішуємо до однорідності, а потім частинами всипаємо пшеничне борошно з розпушувачем. Знову збиваємо масу і замішуємо рідкувате тісто. Далі переходимо до начинки: картопля промиваємо, чистимо й нарізаємо тонкими кільцями, цибулю шаткуємо півкільцями. Форму промазуємо маслом, виливаємо на дно частину тіста і викладаємо картоплю. Потім розподіляємо сайру, розім'яту виделкою, і посипаємо цибулею. Заливаємо начинку рештою тіста і відправляємо пиріг на 45 хвилин у духовку.
Рецепт холодцю пирога з сайрою
Інгредієнти: Для тіста: кефір – 1 склянка; масло вершкове – 30 г; розпушувач – щіпка; цукор – щіпка; борошно – 300 г; яйце – 2 шт. Для начинки: сайра консерви – 2 банки; сир «Алтайський» – 70 р. Приготування У кефір кладемо розм'якшене масло і вводимо яйця. Борошно змішати з розпушувачем, додаємо сіль, цукор, а потім всипаємо в рідкі компоненти. Гарненько перемішуємо і залишаємо тісто постояти. Подрібнюємо сир на тертці. З консерви зливаємо рідину і подрібнюємо рибку. Форму промазуємо маслом і присипаємо манкою. Виливаємо частину тіста, викладаємо начинку і присипаємо сиром. Заливаємо зверху залишками тіста і випікаємо пиріг в духовці 30 хвилин.
Заливний пиріг з сайрою і рисом
Інгредієнти: Для тіста: сметана – 250 мл; майонез – 250 мл; яйце – 3 шт.; борошно – 7 ст. ложок; цукор – 1 ст. ложка; сода харчова – щіпка. Для начинки: рис – 05 склянки; сайра – 1 банка; цибулина – 2 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Всі інгредієнти для тіста змішуємо в мисці, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо приблизно на 1 годину. Далі готуємо начинку: рис відварюємо, промиваємо і даємо воді стекти. Цибулини чистимо, шаткуємо і пасеруємо на рослинній маслечко. Сайру розминаємо виделкою. Потім змішуємо підготовлені інгредієнти і підсолюємо за смаком. Форму промазуємо маслом, наливаємо трохи тіста і розподіляємо начинку. Зверху заливаємо залишками тіста і відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин.