Вернуться назад Распечатать

Заливний пиріг на кефірі з капустою

Заливний пиріг на кефірі з капустою
Експрес-рецепти випічки, начебто заливних пирогів, цінні в колекції будь-якої домогосподарки. Ми маємо намір поповнити цю колекцію рецептом заливного пирога на кефірі з капустою. На виході виходить дуже доступне, ситне і бесхлопотное страву, яке однаково смачно охолодженим або прямо з печі.

Рецепт холодцю пирога з капустою


Подібні рецепти цінні своєю універсальністю: овочеві складові в них замінні, а в начинку можна також додавати м'ясо, різноманітні сири та гриби.
Інгредієнти:

  • головка капусти (середня);

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • жменя свіжої зелені (кріп, петрушка);

  • сир фета - 75 г;

  • борошно - 115 г;

  • кефір - 240 мл;

  • сметана - 115 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • розпушувач -5 р.


  • Приготування
    Ще один безперечний плюс рецепта криється в тому, що начинку не потрібно готувати перед з'єднанням з тестом, капуста чудово готовності в духовці. Нашаткувати капустяне листя, з'єднайте їх з цибульними кільцями і зеленню, посипати начинку крупною морською сіллю і обімніть руками.
    Для приготування тіста необхідно з'єднати рідкі інгредієнти окремо від сухих. Об'єднавши обидві суміші ви отримаєте густе тісто, 2/3 якого необхідно розподілити по дну промасленим форми. Відіжміть капустяну начинку від надлишків вологи і розподіліть поверх шару з тіста. Посипте капусту сиром, вилийте залишки тіста і поставте швидкий заливний пиріг з капустою на кефірі в розігріту до 180 градусів духовку на годину.

    Рецепт холодцю пирога з капустою на кефірі


    Якщо з'явилося бажання додати капустяної начинки легкого підкопченого смаку і аромату, то обсмажте нарізані листя на жирі, витопленому з шматочків копченого бекону.
    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста (середня);

  • бекон - 45 г;

  • зелень цибулі - 1/2 пучка;

  • оливкова олія - 115 мл;

  • борошно - 120 г;

  • сода - 5 г;

  • кефір - 235 мл;
  • Заливний пиріг на кефірі з капустою

  • молоко - 115 мл;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати заливний пиріг з капустою, порумяньте на сковороді скибочки бекону і використовуйте вытопившейся жир для пасерування нашаткованих капустяного листя. Коли листя дійдуть до напівготовності, з'єднайте їх з нарізаними пір'ям лука.
    Замісіть просте тісто, спершу окремо з'єднавши сухі складові, а потім вливши до них суміш з яєць, масла, молока і кефіру. Змішайте тісто з охолодженої начинкою і перекладіть в промаслений форму. Випікайте пиріг з капустою з заливного тесту при 190 градусах 20-25 хвилин.