Експрес-рецепти випічки, начебто заливних пирогів, цінні в колекції будь-якої домогосподарки. Ми маємо намір поповнити цю колекцію рецептом заливного пирога на кефірі з капустою. На виході виходить дуже доступне, ситне і бесхлопотное страву, яке однаково смачно охолодженим або прямо з печі.
Рецепт холодцю пирога з капустою
Подібні рецепти цінні своєю універсальністю: овочеві складові в них замінні, а в начинку можна також додавати м'ясо, різноманітні сири та гриби.
Інгредієнти: головка капусти (середня); ріпчаста цибуля - 135 г; жменя свіжої зелені (кріп, петрушка); сир фета - 75 г; борошно - 115 г; кефір - 240 мл; сметана - 115 г; яйця - 5 шт.; розпушувач -5 р. Приготування Ще один безперечний плюс рецепта криється в тому, що начинку не потрібно готувати перед з'єднанням з тестом, капуста чудово готовності в духовці. Нашаткувати капустяне листя, з'єднайте їх з цибульними кільцями і зеленню, посипати начинку крупною морською сіллю і обімніть руками.
Для приготування тіста необхідно з'єднати рідкі інгредієнти окремо від сухих. Об'єднавши обидві суміші ви отримаєте густе тісто, 2/3 якого необхідно розподілити по дну промасленим форми. Відіжміть капустяну начинку від надлишків вологи і розподіліть поверх шару з тіста. Посипте капусту сиром, вилийте залишки тіста і поставте швидкий заливний пиріг з капустою на кефірі в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Рецепт холодцю пирога з капустою на кефірі
Якщо з'явилося бажання додати капустяної начинки легкого підкопченого смаку і аромату, то обсмажте нарізані листя на жирі, витопленому з шматочків копченого бекону.
Інгредієнти: білокачанна капуста (середня); бекон - 45 г; зелень цибулі - 1/2 пучка; оливкова олія - 115 мл; борошно - 120 г; сода - 5 г; кефір - 235 мл; молоко - 115 мл; яйця - 2 шт. Приготування Перед тим, як приготувати заливний пиріг з капустою, порумяньте на сковороді скибочки бекону і використовуйте вытопившейся жир для пасерування нашаткованих капустяного листя. Коли листя дійдуть до напівготовності, з'єднайте їх з нарізаними пір'ям лука.
Замісіть просте тісто, спершу окремо з'єднавши сухі складові, а потім вливши до них суміш з яєць, масла, молока і кефіру. Змішайте тісто з охолодженої начинкою і перекладіть в промаслений форму. Випікайте пиріг з капустою з заливного тесту при 190 градусах 20-25 хвилин.