Вернуться назад Распечатать

Страви з курячих ніжок

Страви з курячих ніжок
Курятина вже давно стала завсідником в нашому меню. Недороге м'ясо, яке можна з разу в раз готувати по-новому – справжня знахідка для будь-якої господині. Універсальність курки в черговий раз беремося довести відповідями на питання про те, що можна приготувати з курячих ніжок. Різноманітність рецептів дійсно дивує.

Курячі ніжки в мішечку з тіста


Незважаючи на свій хитромудрий зовнішній вигляд, курячі ніжки в тісті готуються дивно просто. Особливо рецепт спрощує використання готового листкового тіста.
Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 480 м;

  • листкове тісто - 480 м;

  • молоко - 540 мл;

  • сік лимона - 15 мл;

  • мелений коріандр, паприка, кмин - 1 ч. ложці;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    З'єднайте молоко і лимонний сік, а потім опустіть в суміш курятину. Поставте птицю в холодильник на годину, а по закінченні часу обсушіть кожну з ніжок і посипте меленими спеціями. Розкачайте пласт листкового тіста і наріжте його на смужки. Кожну смужку обмотайте навколо курячої ніжки і змастіть яйцем перед розміщенням в духовій шафі. Смачна страва з курячих ніжок у тісті має запікатися близько півгодини при 180 градусах.

    Суп з курячих ніжок


    Не можна забувати про курку і як про прекрасну суповий базі, що дає на виході наваристий і ароматний бульйон. Суп за рецептом нижче – прямий тому доказ: насичений, теплий, ситний і повний смаку.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 140 г;

  • часникові зубки - 5 шт.;

  • морква - 110 г;

  • мелена куркума, кумін - по 1 ч. ложці;

  • копчена паприка - 2 ч. ложки;

  • сочевиця - 1 ст.;

  • томатна паста - 45 г;

  • вода - 12 л;

  • курячі ніжки - 3-4 шт.


  • Приготування
    Страви з курячих ніжок

    Подрібніть овочі і спасеруйте їх у товстостінній каструлі або сотейнику, в якій буде проходити приготування. Доповніть засмажку пюрированным часником і прянощами, покладіть курку і дайте птиці підрум'янитися. Додайте томатну пасту і розведіть його невеликою кількістю води. Влийте воду, що залишилася і залиште варитися бульйон з овочами на півгодини. По закінченні часу, всипте промиту сочевицю і продовжуйте варіння до тих пір, поки боби не розм'якшаться. Наша страва з курячих ніжок практично готове, залишається лише отримати саму курятину і розібрати на волокна перед тим, як знову покласти в суп.
    Рецепт цього блюда з курячих ніжок можна повторити і в мультиварці: обсмажте овочі і птицю в режимі «Випічка», а після додавання рідини перейдіть на «Суп». В середині приготування всипте сочевицю.