Рукав для запікання допомагає вам не тільки позбутися від зайвих турбот пов'язаних з миттям листів і форм, але і є одним з головних помічників будь-якого початківця кулінара. Завдяки зосередженню м'ясних соків в рукаві, ніжки виходять соковитими навіть у випадку, якщо ви помилитеся з часом, більш того, під час випікання всі запахи будуть концентруватися під щільним шаром плівки, а не зникати, як у випадку з запіканням на деку.
Курячі ніжки з овочами в рукаві
З допомогою рукава для запікання можна готувати не тільки одну птицю, але і гарнір до неї. Ми вирішили вибрати безпрограшний варіант у вигляді стандартного набору зимових овочів: картоплі, моркви і селери.
Інгредієнти: мед - 45 мл; зернова гірчиця - 15 г; сік одного апельсина; картопля - 380 г; корінь селери - 380 г; морква - 230 г; курячі гомілки - 14 кг Приготування Перед тим, як приготувати курячі ніжки в рукаві, очистіть всі необхідні для приготування овочі і довільно наріжте їх. Курятину полийте цитрусовим соком, гірчицею і медом, додайте великої морської солі і перемішайте. Розподіліть овочевий гарнір в рукаві, а зверху викладіть курячі ніжки одним шаром. Для такої кількості курки і овочів вам можуть знадобитися відразу кілька рукавів. Додайте курячі стегенця з картоплею в рукаві в духовці, розігрітій до 200 градусів. Процес приготування займе близько 40 хвилин.
Глазуровані курячі ніжки, запечені в рукаві в духовці
Рукав також дозволяє запікати птицю в глазурі без шкоди для самої духовки або дека, які, часом, буває не просто відмити після подібних експериментів на кухні.
Інгредієнти: курячі ніжки - 11 кг; мед - 85 мл; китайський рибний соус - 45 мл; соєвий соус - 25 мл; сік 1 1/2 лимонів; рисовий оцет - 45 мл; кунжутна олія - 25 мл Приготування Приправивши курячі ніжки пучкою морської солі і свежесмолотым перцем, покладіть їх у рукав і поставте запікати 40 хвилин при 140 градусах. З'єднайте всі інгредієнти для глазурі. Обережно розкрийте клапан на рукаві і влийте глазур до курки. Знову зафіксуйте кінець рукава і струсіть його, щоб рівномірно розподілити глазур по птаху. Тепер зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте курячі ніжки в рукаві для запікання ще 20 хвилин.
Встояти буде не просто, але перед сервіровкою ніжок потрібно дати охолонути хоча б пару хвилин.