Вернуться назад Распечатать

Курячі ніжки в рукаві в духовці

Курячі ніжки в рукаві в духовці
Рукав для запікання допомагає вам не тільки позбутися від зайвих турбот пов'язаних з миттям листів і форм, але і є одним з головних помічників будь-якого початківця кулінара. Завдяки зосередженню м'ясних соків в рукаві, ніжки виходять соковитими навіть у випадку, якщо ви помилитеся з часом, більш того, під час випікання всі запахи будуть концентруватися під щільним шаром плівки, а не зникати, як у випадку з запіканням на деку.

Курячі ніжки з овочами в рукаві


З допомогою рукава для запікання можна готувати не тільки одну птицю, але і гарнір до неї. Ми вирішили вибрати безпрограшний варіант у вигляді стандартного набору зимових овочів: картоплі, моркви і селери.
Інгредієнти:

  • мед - 45 мл;

  • зернова гірчиця - 15 г;

  • сік одного апельсина;

  • картопля - 380 г;

  • корінь селери - 380 г;

  • морква - 230 г;

  • курячі гомілки - 14 кг


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати курячі ніжки в рукаві, очистіть всі необхідні для приготування овочі і довільно наріжте їх. Курятину полийте цитрусовим соком, гірчицею і медом, додайте великої морської солі і перемішайте. Розподіліть овочевий гарнір в рукаві, а зверху викладіть курячі ніжки одним шаром. Для такої кількості курки і овочів вам можуть знадобитися відразу кілька рукавів. Додайте курячі стегенця з картоплею в рукаві в духовці, розігрітій до 200 градусів. Процес приготування займе близько 40 хвилин.

    Глазуровані курячі ніжки, запечені в рукаві в духовці


    Рукав також дозволяє запікати птицю в глазурі без шкоди для самої духовки або дека, які, часом, буває не просто відмити після подібних експериментів на кухні.
    Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 11 кг;

  • мед - 85 мл;

  • китайський рибний соус - 45 мл;

  • соєвий соус - 25 мл;

  • сік 1 1/2 лимонів;
  • Курячі ніжки в рукаві в духовці

  • рисовий оцет - 45 мл;

  • кунжутна олія - 25 мл


  • Приготування
    Приправивши курячі ніжки пучкою морської солі і свежесмолотым перцем, покладіть їх у рукав і поставте запікати 40 хвилин при 140 градусах. З'єднайте всі інгредієнти для глазурі. Обережно розкрийте клапан на рукаві і влийте глазур до курки. Знову зафіксуйте кінець рукава і струсіть його, щоб рівномірно розподілити глазур по птаху. Тепер зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте курячі ніжки в рукаві для запікання ще 20 хвилин.
    Встояти буде не просто, але перед сервіровкою ніжок потрібно дати охолонути хоча б пару хвилин.