Курка не даремно користується у всіх великим попитом. Господині люблять її за те, що вона швидко готується, ну, а їдці, звичайно, цінують її за відмінний смак.
Не відмовляться від цього виду м'яса ні чоловіки, тому що виходить цілком ситне блюдо, ані жінки, бо це дуже навіть дієтична трапеза, ні діти, тому що вони з задоволенням хрумтять апетитною скоринкою.
Найсмачніше виходить це м'ясо в смаженому вигляді. Давайте обговоримо різні рецепти курячих ніжок на сковороді.
Багатьох господинь цікавить — скільки смажити курячі ніжки на сковороді. Зазвичай на приготування даного напівфабрикату середнього розміру йде 25-30 хвилин. Великі шматки потребують більш тривалої обробці — для них потрібно 35-40 хвилин. Щоб ви в повній мірі розібралися в цьому питанні, кожен рецепт ми забезпечили інформацією про тривалість смаження.
Смажені курячі ніжки на сковороді
Інгредієнти: курячі стегна — 3 шт.; олія соняшникова — 35-40 г; хмелі-сунелі; часник — 2 зубчики; лимон — чверть 1 шт.; мускатний горіх, мелений; сіль. Приготування Видавлюємо на курячі стегна сік з лимона. Посипаємо їх сіллю, подрібненим часником і втираємо ці продукти м'ясні напівфабрикати. Додаємо мускатний горіх і хмелі-сунелі. Перемішуємо. Залишаємо м'ясо в прянощах на 10 хвилин.
Коли зазначений час закінчиться, смажимо ніжки спочатку 7 хвилин без кришки на сильному вогні, а потім накриваємо і зменшуємо вогонь до мінімального. Продовжуємо теплову обробку ще 20 хвилин.
Як смачно посмажити курячі ніжки на сковороді?
Інгредієнти: курячі ніжки — 4-5 шт.; цибуля біла — 1 шт.; імбир свіжий — 10-12 м; мандарин — 2 шт.; сушені спеції (розмарин, паприка); сіль; олія для смаження — 45-50 р. Приготування Курячі ніжки промиваємо і посипаємо сушеним розмарином, паприкою, подрібненим імбиром, сіллю. Розкладаємо зверху кільця білого лука. Даємо м'яса просочитися пряними інгредієнтами 20 хвилин. Бажано прикрити миску з цими продуктами кришкою (харчовою плівкою, щоб вони не обвітрилися.
Смажимо курячі ніжки на жирі чверть години. Вогонь при цьому встановлюємо на середньому значенні. Потім посипаємо порізаними на 2 частини мандариновими часточками, робимо мінімальне значення вогню і смажимо 10 хвилин.
Курячі ніжки в майонезі на сковороді
Інгредієнти: курячі стегенця — 4 шт.; майонез — 45-50 мл; сіль; базилік сухий; імбир свіжий — 8-10 м; гірчиця — 1 ч. ложка; рослинна олія — 50-60 р. Приготування Змішуємо в піалі гірчицю, майонез, базилік, натертий дрібно імбир і сіль. Курячі ніжки промиваємо й обсушуємо. Виливаємо на них майонезну суміш і ретельно змащуємо з усіх боків. Залишаємо години на підлогу, щоб м'ясо в повній мірі просякло яскравими пряними смаками.
Опускаємо ніжки в сковороду з розігрітим маслом і смажимо. Для перевірки готовності протикаємо м'ясну частину в самій широкій частині: якщо піде прозорий сік — все готово. Зазвичай для смаження потрібно хвилин 30.
Курячі ніжки на сковороді з підливою
Інгредієнти: курячі ніжки — 3-4 шт.; сухі мелені кумін, каррі, коріандр, перець чилі; сіль; жир для смаження — 45-50 мл; томатна паста — 3 ст. ложки; часник — 3 зубчики; лавровий лист — 3 шт.; вода — 05 склянки. Приготування Курячі ніжки посипаємо сіллю і відправляємо смажитися в жирі 7-8 хвилин. Завдяки сильного вогню швидко з'явиться скориночка.
Розвести томатну пасту водою. Всипаємо туди сіль, кумін, каррі, чилі, коріандр, подрібнений часник і перемішуємо. Вливаємо цю підливу до курячих ніжок і готуємо 20 хвилин, але вже збавивши вогонь до мінімального. Майже в кінці розкладаємо по м'ясу лаврові листи, а перед подачею прибираємо їх.