Вернуться назад Распечатать

Заливне з курки

Заливне з курки
Заливне з курки є класикою святкового меню. Це чудове блюдо володіє прекрасним смаком і оригінальним зовнішнім виглядом, завдяки чому і користується такою заслуженою популярністю. Для його приготування не потрібно мати якихось особливих навичок, а дотримуючись рекомендацій з наших рецептів, зробити це буде зовсім просто.

Як приготувати холодець з курки з желатином?


Інгредієнти:

  • м'ясо курки – 1 кг;

  • вода фільтрована – 15 л;

  • швидкорозчинний желатин – 30 г;

  • цибуля ріпчаста – 85 м;

  • морква – 85 м;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • горошки чорного перцю – 12-15 шт.;

  • горошини запашного перцю – 4-5 шт.;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • свіжа зелень петрушки;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Курку моєму, закладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і підігріваємо до кипіння. Потім воду зливаємо, м'ясо і посуд промиваємо від утворилися пластівців і знову заливаємо очищеною водою і ставимо на плиту. Додаємо попередньо вимиту, очищену і розділену на кілька частин моркву, цибулину, додаємо сіль, горошини чорного і духмяного перцю, а також приправляємо бульйон видавленим через прес часником і лавровими листами. Варимо бульйон до готовності курки і знімаємо з вогню.
    Витягаємо птицю з бульйону, даємо трохи охолонути, відокремлюємо м'якоть від кісток і розбираємо на волокна або нарізаємо шматочками бажаної форми і розміру. Гарячий бульйон проціджуємо, додаємо швидкорозчинний желатин і перемішуємо до його розчинення.
    Розкладаємо по формах підготовлене м'ясо, красиво фігурно нарізану моркву з бульйону, гілочки свіжої зелені і заливаємо бульйоном з желатином. Визначаємо заливне в холодильник на кілька годин до повного охолодження.
    Перед подачею опускаємо ємність з заливним на кілька секунд у гарячу воду і опрокидываем на блюдо.

    Приготування холодцю з філе індички і курки в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • гомілка індички – 06 кг;

  • куряча грудка – 06 кг;

  • вода фільтрована – 12 л;

  • швидкорозчинний желатин – 30 г;

  • цибуля ріпчаста – 85 м;

  • морква – 85 м;

  • часник – 3 зубчики;

  • горошки чорного перцю – 10 шт.;

  • горошини запашного перцю – 4-5 шт.;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • свіжа зелень петрушки;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Курячу грудку і гомілку індички моєму, закладаємо в мультикастрюлю і заливаємо фільтрованою водою. Додаємо попередньо очищену цибулину і моркву, розрізавши її на кілька частин, вибираємо на дисплеї програму «Бульйон» і готуємо півтори години, періодично знімаючи піну. Потім додаємо сіль, горошини чорного і духмяного перцю, лаврове листя, перемикаємо пристрій на режим «Суп» і витримуємо холодець ще дві години.
    По готовності витягаємо птицю з бульйону, даємо трохи охолонути, відокремлюємо від кісток і нарізаємо бажаними скибочками або розбираємо руками на волокна. Також шаткуємо кубиками моркву з бульйону або вирізаємо з неї красиві фігурки для декорування холодцю.
    Заливне з курки
    Бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі, відбираємо один стакан, замочуємо в ньому на кілька хвилин желатин, а потім прогріваємо на водяній бані і постійно помішуємо до повного розчинення желатинових гранул.
    Вливаємо розпущений желатин в основний бульйон, додаємо попередньо очищений і видавлений через прес часник і перемішуємо.
    У форми для заливного розкладаємо на дно гілочки зелені, моркву і куряче м'ясо і дуже акуратно заливаємо підготовленим бульйоном. Визначаємо заливне на кілька годин у холодильник, а перед подачею занурюємо на кілька секунд у гарячу воду і опрокидываем на блюдо.