Бастурма – це сыровяленое м'ясо, яке зазвичай подають до святкового столу, щоб порадувати і здивувати гостей оригінальним стравою. Але, виявляється, приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Переконайтеся в цьому самі!
Рецепт бастурми з яловичини
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 2 кг; мелений коріандр – 3 ст. ложки; вода фільтрована; чаман – 05 ст.; сіль крупна; кмин; перець чилі; мелена паприка. Приготування Ми розповімо вам, як зробити бастурму з яловичини самостійно! Отже, м'ясо обробляємо, нарізаємо на кілька рівних шматків прямокутної форми і викладаємо в сольовий розчин. Залишаємо яловичину приблизно на 5 днів, поставивши в холодильник, а потім вимочуємо 4 години, міняючи воду через кожні 30 хвилин. Після цього насухо витираємо м'ясо, щільно загортаємо в бавовняну тканину, зверху встановлюємо прес і залишаємо на 3 дні, кожен день, змінюючи тканина. Далі в кожному шматочку зверху робимо отвір, вставляємо дерев'яну шпажку і підвішуємо шматочки за дріт в сухому добре провітрюваному приміщенні на тиждень. Беремо чаман і всі інші спеції, розбавляємо водою, закриваємо кришкою і прибираємо суміш на ніч у холодильник. На наступний день обмазуємо шматочки м'яса отриманої паніровкою і відразу підвішуємо для сушіння на 1 тиждень. Готову бастурму подаємо до столу в якості м'ясної закуски, нарізавши тоненькими скибочками.
Бастурма з яловичини в домашніх умовах
Інгредієнти: вирізка яловича – 2 кг; чорний мелений перець – щіпка; вода фільтрована; сіль крупна; перець чилі; паприка; хмелі-сунелі ; часник сушений – 1 пакетик; спеції. Приготування У каструлю наливаємо воду і кидаємо стільки солі, щоб спливло сире яйце. Потім виймаємо його і викладаємо шматки м'яса. Зверху злегка придавлюємо його, щоб воно постійно було у воді. Відправляємо заготовку на 2 дні в холодильник, а потім віджимаємо і встановлюємо на всю ніч під прес. У мисці змішуємо всі зазначені приправи: мелений перець, сіль, солодку паприку, хмелі-сунелі, подрібнений перець чилі і часник сушений. Отриманою сумішшю рясно обмазуємо кожен м'ясної шматочок, робимо в кожному отвір і протягуємо мотузку. Обмотуємо яловичі скибочки в суху марлю і підвішуємо в добре провітрюваній кімнаті на 2 тижні. Готову бастурму подаємо в якості святкової закуски, порізавши тонкими скибочками.