Стейк – порційно тонко відрізаний шматок м'яса, обсмажену до рум'яного стану з двох сторін. Давайте дізнаємося з вами, як правильно посмажити стейк з яловичини.
Як посмажити стейк з яловичини на сковороді?
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 800 г; масло вершкове – 50 г; спеції . Приготування Пропонуємо вам один із простих способів, як посмажити соковитий стейк з яловичини. М'ясо промиваємо, ретельно обсушуємо й нарізаємо на невеликі скибочки товщиною близько 3 сантиметрів. На сильний вогонь ставимо глибоку сковороду і розтоплюємо на ній шматочок вершкового масла. Солимо, перчимо стейки за смаком і обсмажуємо близько 3 хвилин з кожного боку. Якщо в результаті ви хочете отримати добре просмажене м'ясо зовні, але рожеве всередині, то час обжарювання одного боку збільшуємо до 4-х хвилин. Готовому стейку даємо відпочити близько 10 хвилин, щоб м'ясо вийшло м'якше, а соки рівномірно розподілилися по всьому шматку. Подаємо блюдо з будь-яким гарніром і гострим соусом.
Як смачно посмажити стейк з яловичини?
Інгредієнти: яловичі стейки – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; олія – за смаком; свіжа зелень , овочі – для подачі; спеції. Приготування Для початку беремо сирі свіжі стейки, гарненько їх промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових серветок. Після цього кожен шматок натираємо різними спеціями, але не солимо і залишаємо просочуватися на 15 хвилин. Беремо сковороду гриль, ставимо її на сильний вогонь і добре розігріваємо, промазуючи заздалегідь рослинним маслом. Викладаємо підготовлені м'ясні шматочки і обсмажуємо їх на 3 хвилинки. Після цього акуратно перевертаємо їх на іншу сторону спеціальною лопаткою і підрум'янюємо до готовності. Головне – не перетримати яловичину, щоб вона не
вийшла сухою і жорсткою. Далі перекладаємо стейки в форму для запікання і ставимо на 15 хвилин у розігріту духову шафу, виставивши температуру 150 градусів.
Тим часом чистимо цибулину, шаткуємо її півкільцями, обвалюємо гарненько в пшеничного борошні, підсолюємо за смаком і пасеруємо в сковороді в рослинному маслі до золотистого кольору. Тепер обережно викладаємо цибульку на паперову серветку і витираємо, щоб позбутися зайвого жиру. Подаємо м'ясо з цибулею на гарнір, свіжими овочами та зеленню. М'ясо солимо безпосередньо під час трапези і поливаємо будь-яким соусом на ваш смак.