Вид рум'яного і соковитого м'яса пробуджує апетит і викликає непереборне бажання той же час скуштувати шматочок. А от як його приготувати, щоб очікуваний смакової результат виявився як мінімум відповідний зовнішньому вигляду, а в ідеалі перевершив його і вразив м'якістю і ніжністю, ми сьогодні розповімо в наших рецептах.
Як правильно приготувати біфштекс з яловичини в домашніх умовах?
Інгредієнти: свіжа м'якоть яловичини (вирізка) – 450 г; масло вершкове – 35 мл; спеції на вибір – за смаком; сіль; мелений чорний перець. Приготування Обов'язково свіжу (не перемороженную) м'якоть яловичини промиваємо, гарненько промаківающімі вологу паперовим рушником, позбавляє від пленочек і жив і нарізаємо пластами поперек волокон товщиною приблизно два сантиметри. Прикриваємо скибки харчовою плівкою і трохи відбиваємо. Потім натираємо м'ясні шматки меленим чорним перцем, сіллю, спеціями і залишаємо на одну годину для просочення при кімнатній температурі.
Сковорідку з товстим дном прогріваємо гарненько, промазуємо вершковим маслом і викладаємо в неї шматки яловичини. Підрум'янюємо їх до бажаного ступеня готовності, перевертаючи регулярно з періодичністю в одну хвилину. Зазвичай для такої товщини біфштекса, для стандартної прожарювання досить по три-чотири хвилини на кожну сторону.
Як приготувати рубаний біфштекс з фаршу?
Інгредієнти: свіжа м'якоть яловичини – 450 г; оцет бальзамічний – за смаком; спеції на свій вибір – за смаком; мелений чорний і запашний перець – за смаком; сіль – за смаком; масло вершкове. Приготування Якщо у вас ну ніяк не складається з приготуванням вдалого соковитого і м'якого традиційного біфштекса, зробіть його рубаним з фаршу і тоді успіх вам гарантований.
Для цього вимите і обсушенное м'ясо подрібнюємо досить дрібно. Краще це зробити за допомогою гострого ножа, але при відсутності вільного часу можна скористатися чашею блендера з насадкою «ніж» або пропустити м'ясні шматки через м'ясорубку з крупною решіткою. Приправляємо рубане м'ясо бальзамічним оцтом, сіллю і спеціями на свій вибір і смак і розміщуємо в прохолодному місці на тридцять-сорок хвилин.
Потім формуємо з фаршу біфштекси, укладаємо їх між двома шарами плівки і відбиваємо трохи за допомогою кулінарного молоточка. Потім переносимо їх на добре розігріту сковороду з розтопленим вершковим маслом і обсмажуємо до готовності з обох сторін.
Як приготувати біфштекс зі свинини?
Інгредієнти: свиняча корейка – 750 г; соєвий соус – 75 мл; коньяк – 100 мл; оцет бальзамічний – 5 мл; бульйон – 100 мл; ріпчаста цибуля – 75 г; вершкове масло – 90 г; рослинне масло – 35 мл; мелений перець; сіль. Приготування Біфштекс готується, як правило, з яловичини. Але в цьому рецепті ми трохи відійдемо від традиційності і зробимо його зі свинини.
Для цієї мети ідеально підійде частина туші, під назвою корейка, яка найчастіше використовується для приготування відбивних. Вимиту і обсушену свинину ріжемо на пласти поперек волокон товщиною близько двох сантиметрів і відбиваємо трохи за допомогою спеціального пристосування для відбивання з лезами або протилежною стороною ножа. Потім замочуємо підготовлені скиби на дві години в суміші соєвого соусу, бальзамічного оцту і двох столових ложок коньяку, залишивши ємність з м'ясом в прохолодному місці.
Тим часом приготуємо соус для біфштексів. Чистимо, дрібно шаткуємо цибулю і пасеруємо в невеликій кількості рослинної олії до рум'яного кольору. Потім дбайливо невеликими порціями додаємо залишився коньяк і витримуємо на вогні до випаровування вологи. Потім знімаємо сковороду з вогню, додаємо дві столові ложки вершкового масла і перемішуємо. При бажанні можна розбити отриманий соус блендером до однорідності.
Промариновані шматки свинячої корейки підрум'янюємо на розпеченій сковороді в суміші рослинного і вершкового масла за три хвилини з кожного боку, знімаємо з вогню і залишаємо під кришкою ще на кілька хвилин, а потім подаємо з приготованим раніше соусом.