Рубаний біфштекс з яловичини є прекрасною альтернативою традиційному, коли немає впевненості в якості м'яса і, як наслідок, до м'якості готового страви. Біфштекс з рубленого м'яса в будь-якому випадку вийде м'яким і соковитим. А як її правильно зробити і посмажити ми розповімо вам в наших рецептах.
Біфштекс січений з яловичини - рецепт
Інгредієнти: свіжа м'якоть яловичини – 750 г; яловичий жир – 90 г; яйце – 1 шт.; цибуля – 75 г; часник – 1-2 зубчики; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; масло вершкове. Приготування Яловичу м'якоть промиваємо, витираємо насухо, позбавляємо від жил і плівок і приступаємо до подрібнення. Для цього за допомогою гострого ножа м'ясо ріжемо тонкими пластинами, які в свою чергу нарізаємо вузенькими смужками і шаткуємо їх маленькими кубиками. Потім дрібно рубаємо яловичий жир і додаємо до м'яса. Туди ж кидаємо попередньо очищений і дрібно нашатковану цибулю і часник. Також вбиваємо яйце, присмачую масу сіллю і меленим чорним перцем і гарненько перемішуємо. Розминаємо отриманий рубаний фарш руками, а потім відбиваємо кілька разів про обробну дошку.
Потім формуємо круглі коржі товщиною не більше півтора сантиметрів і підрум'янюємо на попередньо розігрітій сковороді з вершковим маслом з двох сторін. Вогонь при цьому витримуємо на середньому рівні, а при необхідності зменшуємо до мінімального і доводимо страву до готовності під кришкою.
Біфштекс січений із яловичини в духовці з яйцем
Інгредієнти: свіжа яловича вирізка – 250-300 г; масло вершкове – 25 г; олія оливкова – 35 мл; яйце – 1 шт.; сіль; мелений чорний перець. Приготування Свіжу яловичу вирізку промиваємо, обсушуємо, позбавляє від плівок і жив і рубаємо за допомогою гострого ножа як можна дрібніше. Далі приправляємо рубане м'ясо сіллю, перцем, ретельно розминаємо руками протягом семи
хвилин а потім поміщаємо в поліетиленовий пакет і кілька разів з силою вдаряє про обробну дошку. Потім формуємо біфштекс товщиною приблизно півтора сантиметра. Обсмажуємо його за дві хвилини з кожного боку на добре прогрітій сковороді на максимальному спеки, а потім перекладаємо на деко і визначаємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку хвилин на п'ять. Тим часом на сковороді готуємо традиційним способом яєчню яєчню .
При подачі викладаємо на блюдо гарячий біфштекс, зверху поміщаємо яйце і притрушиваем трохи свежесмолотым перчиком. Приємного апетиту!