Гуляш – традиційне угорське блюдо, яке робиться в основному з яловичиною або свининою. Але ми сьогодні трохи поекспериментуємо і розповімо вам, як приготувати гуляш з курки. Блюдо виходить неймовірно ніжним, смачним і до того ж дієтичним, так що чудово підійде людям, які стежать за своєю фігурою і вважає зайві калорії.
Рецепт гуляшу з курки
Інгредієнти: паста томатна – 2 ч. ложки; морква – 1 шт.; стиглий помідор – 2 шт.; філе куряче – 1 кг; цибулина – 2 шт.; борошно пшеничне – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 25 ст.; олія – 05 склянки; сметана нежирна – 2 ст. ложки; спеції. Приготування А чи знаєте ви, як приготувати гуляш з курки з підливою? Нічого складного в цьому немає! Філе курки гарненько промиваємо, нарізаємо смужками, підсолюємо і обсмажуємо, помішуючи, в сковороді до підрум'янення. Моркву чистимо, натираємо на терочке, а цибулину дрібно шаткуємо. Пасеруємо овочі на рослинному маслечко, а потім перекладаємо обжарку до м'яса і приправляємо до смаку сіллю. Вливаємо трохи свіжої води, і переходимо до приготування підливи. У невеликій кількості теплої води розвести томатну пасту, додаємо борошно і кладемо сметану. Все добре перемішуємо і коли м'ясо майже готове, акуратно вливаємо підливу, постійно помішуючи. Тушкуємо ще хвилин 5 і подаємо гуляш з курки зі сметаною до столу.
Як приготувати гуляш з курки?
Інгредієнти: курка – 1 шт.; спеції ; олія оливкова – 2 ст. ложки; цибулина – 1 шт.; часник – 3 зубчики; помідор – 4 шт.; сухе біле вино – 1 ст.; бульйон курячий – 1 ст.; паста томатна – 2 ст. ложки; розмарин; каперси – 1 ст. ложка; петрушка. Приготування Курку ділимо на шматочки, промиваємо, солимо і перчимо за смаком. В глибокому казанку розігріваємо олію, викладаємо м'ясо і обсмажуємо його до появи золотистої скоринки. Акуратно виймаємо курку, а в каструльці пасеруємо очищений і нашатковану цибульку півкільцями, нарізаний часник і нарізану кубиками помідори. Потім до обсмаженою овочам вливаємо біле вино і выпариваем його на середньому вогні хвилин 5 щоб випарувався весь алкоголь. Далі додаємо бульйон, кладемо томатну пасту, розмарин і каперси. Ретельно перемішуємо, викладаємо курку і тушкуємо, поки сік не почне закипати. Потім зменшуємо вогонь до мінімального рівня, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин. Готову страву прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо з картоплею, пастою або рисом.
Гуляш з курки в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе – 400 г; цибулина – 1 шт.; лавровий лист – 2 шт.; вода кип'ячена – 100 мл; масло рослинне – 3 ст. ложки; морква – 1 шт.; спеції; томатна натуральна паста або лечо – 2 ст. ложки; борошно – 2 ст. ложки. Приготування Куряче філе промиваємо та нарізаємо шматочками невеликих розмірів. Чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо в сковороді з розігрітим маслом. Потім додаємо до нього очищену і натерту соломкою моркву і обсмажуємо овочі до
зарум'янювання. Після цього перекладаємо їх на тарілку і присипаємо спеціями і борошном. Тепер викладаємо все по черзі в мультиварку: спочатку – куряче м'ясо, потім – зажарку і за бажанням посипаємо зеленню. За смаком можете додати кілька ложок лечо або домашньої томатної пасти. Зверху кидаємо листочок і заливаємо все невеликою кількістю прохолодної води. Потім закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Гасіння» і готуємо страву 2 години. Після звукового сигналу, акуратно все перемішуємо, викладаємо гуляш на тарілку і подаємо до столу з гарячим картопляним пюре, відварними макаронними виробами або розсипчастою кашею.