Овочеве рагу – відмінний вечеря, який до того ж ще неймовірно корисний. Таке страву можна приготувати з додаванням різних овочів. А якщо покласти ще м'ясо, то ви отримаєте повноцінне і поживну страву. Переконайтеся в цьому самі, а ми розповімо вам, як приготувати овочеве рагу з м'ясом.
Рецепт овочевого рагу з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 450 г; цибулина – 1 шт.; картопля – 5 шт.; баклажан – 1 шт.; кабачок – 1 шт.; болгарський перець – 05 шт.; часник – 3 зубчики; помідор – 2 шт.; спеції; свіжа паста томатна – 1 ч. ложка. Приготування Першим ділом включаємо мультиварку і виставляємо на дисплеї «Випічка» на 40 хвилин. М'ясо нарізаємо шматочками, а цибулька чистимо і шаткуємо півкільцями. Потім викладаємо підготовлені інгредієнти в чашу і пасеруємо до напівготовності. Цим часом очищаємо картоплю, нарізаємо його соломкою і додаємо за 15 хвилин до закінчення програми. З помідорів і кабачка акуратно зрізаємо шкірку і рубаємо овочі кубиками, а болгарський перець шаткуємо тоненькою соломкою. Часник подрібнюємо, а баклажани нарізаємо кубиками. Коли режим закінчиться, викладаємо в каструлю всі овочі, що залишилися, кладемо томатну пасту, підсолюємо і готуємо овочеву рагу з кабачками і м'ясом 20 хвилин. Готове блюдо викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.
Рецепт овочевого рагу з м'ясом
Інгредієнти: картопля – 1 кг; капуста білокачанна – 1 кг; кабачок – 800 г; морква – 2 шт.; свинина нежирна – 700 г; цибулина – 2 шт.; помідор – 2 шт.; лавровий лист – 3 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Чистимо цибулину, крупно шаткуємо, викладаємо у велику сковорідку з олією і пасеруємо до м'якості. Потім кладемо нарізану шматочками свинину, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні. Моркву чистимо, кришимо кубиками, додаємо в сковороду і тушкуємо ще 10 хвилин, помішуючи. З капусти, знімаємо верхні листочки і нарізаємо її великими квадратиками. Додаємо до решти овочів і перемішуємо. Потім додаємо нарізаний скибочками картопля, очищений і помідори. Приправляємо блюдо спеціями за смаком, кладемо лавровий листочок, підливаємо воду, накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо хвилин 40 періодично помішуючи, до готовності.
Овочеве рагу з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: капуста – 500 г; картопля – 1 кг; квасоля відварна – 300 г; м'якоть яловичини – 300 г; цибулина – 2 шт.; морква – 1 шт.; паста томатна – 2 ст. ложки; спеції. Приготування М'ясо обробляємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо в казані на олії. Моркву і картоплю чистимо і нарізаємо невеликими шматочками. Капусту шаткуємо соломкою, а цибулю – півкільцями. Потім викладаємо моркву з цибулькою в казанок, підливаємо трохи масла і пасеруємо овочі 10 хвилин, до прозорості. Потім кидаємо капусту, картоплю і рівномірно розподіляємо відварену квасолю. Томатну пасту розбавляємо водою, вливаємо в рагу і приправляємо блюдо спеціями за смаком. Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо страва хвилин 30.
Овочеве рагу з м'ясом в духовці
Інгредієнти: морква – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; помідор – 3 шт.; картопля – 4 шт.; кабачок – 2 шт.; м'якоть свинини – 400 г; майонез; олія рослинна. Приготування Картопля очищаємо, нарізаємо кружечками і викладаємо його у форму, промазану маслом. Тепер м'ясо обробляємо, обробляємо його невеликими скибочками і рівномірно розподіляємо поверх картоплі, подсаливая за смаком і промазуючи майонезом. Моркву чистимо, шаткуємо кільцями і укладаємо наступним шаром. Теж саме робимо з цибулькою. У кабачка зрізаємо шкірку, виймаємо насіння і рубаємо кружечками. Викладаємо у форму, підсолюємо, додаємо помідори і промазуємо зверху майонезом. Відправляємо рагу в гарячу духовку і запікаємо до готовності.