Вернуться назад Распечатать

Як зробити кляр для кабачків?

Як зробити кляр для кабачків?
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити кляр для кабачків і запропонуємо деякі варіанти його приготування.
Ми звикли приправляти вже посмажені кабачки майонезом і часником. А якщо приготувати їх в клярі, додавши до його складу ці продукти, то отримаємо теж цікавий і насичений смак.

Кляр для кабачків з майонезом


Інгредієнти:

  • майонез – 100 г;

  • борошно – 60 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • часник – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Яйце злегка збиваємо виделкою або вінчиком з сіллю і спеціями. Потім додаємо видавлений через прес часник, майонез і борошно і перемішуємо до однорідного стану і зникнення борошняних грудочок. Використовуємо такий кляр так само, як і будь-який інший. Занурюємо в нього нарізані і обкачані в борошні із сіллю скибочки кабачків і обсмажуємо до рум'яності з усіх боків.
    Дуже вдалим результатом кулінарних експериментів став кляр, приготований з використанням світлого пива. Смак страви, пожаренного в ньому просто приголомшливий.

    Кляр для кабачків на пиві


    Інгредієнти:

  • пиво – 100 мл;

  • борошно – 125 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • вершкове масло – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Борошно просіваємо в миску і вливаємо в неї трохи підігріте світле пиво. Розмішуємо до однорідності, вбиваємо яйця, закладаємо м'яке вершкове масло. Додаємо сіль, перемішуємо і можемо використовувати вже готовий кляр за призначенням.
    Як прийнято звичайно, мачає в ньому скибочки кабачків і печемо до рум'яного кольору з двох сторін.
    Пікантний смак додає кабачків кляр, приготований на газованій воді з паприкою та часником.

    Кляр для кабачків на мінералці з паприкою


    Інгредієнти:

  • мінеральна газована вода – 100 мл;

  • борошно – 125 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • паприка – 10 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • червоний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Яйце збиваємо з сіллю, паприкою, червоним перцем і пропущеним через прес часником. Потім додаємо просіяне борошно і охолоджену газовану мінеральну воду. Розмішуємо до однорідності. Консистенція такого готового кляру повинна нагадувати тісто для млинців або рідку сметану. Досить занурити шматочки кабачка в такій суміші і обсмажити на олії з двох сторін.
    Ви не прихильник кулінарних надмірностей і звикли до класичних варіантів приготування страв? Тоді спеціально
    Як зробити кляр для кабачків?
    для вас рецепт простого класичного кляру для кабачків.

    Кляр для кабачків - простий рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 50 р;

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Яйця змішуємо з борошном і сіллю до однорідного стану. Можна також додати за смаком рубану зелень або спеції. Кляр готовий до подальшого застосування.