Сьогодні ми розповімо вам, як зробити кляр для кабачків і запропонуємо деякі варіанти його приготування.
Ми звикли приправляти вже посмажені кабачки майонезом і часником. А якщо приготувати їх в клярі, додавши до його складу ці продукти, то отримаємо теж цікавий і насичений смак.
Кляр для кабачків з майонезом
Інгредієнти: майонез – 100 г; борошно – 60 г; яйце – 1 шт.; часник – за смаком; сіль – за смаком; спеції – за смаком. Приготування Яйце злегка збиваємо виделкою або вінчиком з сіллю і спеціями. Потім додаємо видавлений через прес часник, майонез і борошно і перемішуємо до однорідного стану і зникнення борошняних грудочок. Використовуємо такий кляр так само, як і будь-який інший. Занурюємо в нього нарізані і обкачані в борошні із сіллю скибочки кабачків і обсмажуємо до рум'яності з усіх боків.
Дуже вдалим результатом кулінарних експериментів став кляр, приготований з використанням світлого пива. Смак страви, пожаренного в ньому просто приголомшливий.
Кляр для кабачків на пиві
Інгредієнти: пиво – 100 мл; борошно – 125 г; яйце – 2 шт.; вершкове масло – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Борошно просіваємо в миску і вливаємо в неї трохи підігріте світле пиво. Розмішуємо до однорідності, вбиваємо яйця, закладаємо м'яке вершкове масло. Додаємо сіль, перемішуємо і можемо використовувати вже готовий кляр за призначенням.
Як прийнято звичайно, мачає в ньому скибочки кабачків і печемо до рум'яного кольору з двох сторін.
Пікантний смак додає кабачків кляр, приготований на газованій воді з паприкою та часником.
Кляр для кабачків на мінералці з паприкою
Інгредієнти: мінеральна газована вода – 100 мл; борошно – 125 г; яйце – 1 шт.; паприка – 10 г; часник – 1 зубчик; червоний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Яйце збиваємо з сіллю, паприкою, червоним перцем і пропущеним через прес часником. Потім додаємо просіяне борошно і охолоджену газовану мінеральну воду. Розмішуємо до однорідності. Консистенція такого готового кляру повинна нагадувати тісто для млинців або рідку сметану. Досить занурити шматочки кабачка в такій суміші і обсмажити на олії з двох сторін.
Ви не прихильник кулінарних надмірностей і звикли до класичних варіантів приготування страв? Тоді спеціально
для вас рецепт простого класичного кляру для кабачків.
Кляр для кабачків - простий рецепт
Інгредієнти: борошно – 50 р; яйце – 2 шт.; сіль – за смаком. Приготування Яйця змішуємо з борошном і сіллю до однорідного стану. Можна також додати за смаком рубану зелень або спеції. Кляр готовий до подальшого застосування.