Вернуться назад Распечатать

Кляр на пиві для риби

Кляр на пиві для риби
Улюблені ласощі англійців в особі «fish and chips» вже давно отримало звання однієї з найулюбленіших інтернаціональних закусок. Рибне філе з хрусткою скоринкою можна замовити в левовій частці пабів, а можна приготувати вдома, використовуючи пиво в якості основи для кляру.

Кляр для риби на пиві без яєць – рецепт


Якщо ви використовуєте пиво як основу для кляру, то яйця в складі можна замінити пінним. Отриманий кляр буде прекрасно триматись на рибі, а після обсмажування перетвориться в апетитну зарумяненную скоринку.
Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 95 г;

  • кукурудзяне борошно - 55 г;

  • гілочка розмарину ;

  • світле пиво - 290 мл;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • часник сушений, кайенский перець - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Змішати обидва види борошна і додайте суху суміш щедру дрібної морської солі, часник сушений, кайенский перець і розпушувач. Зніміть листя з гілочок розмарину і наріжте максимально дрібно. Додайте розмарин до борошні і залийте все пивом. Отримавши густий однорідний кляр, занурте в нього рибне філе попередньо обсипав останнім порцією борошна. Отриманої кількості кляру повинно вистачити для обжарювання 700 г філе.

    Простий рецепт для кляру риби на пиві


    Інгредієнти:

  • борошно - 120 г;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • світле пиво - 230 мл;

  • щіпка сушеного прованських трав.


  • Приготування
    Яйце збийте з щедрою пучкою морської солі і сушеними прованськими травами. Влийте до збитого яйця крижане світле пиво. Поєднавши борошно і розпушувач, зробіть в сухої суміші «колодязь» і влийте в нього збиті з пивом яйця. Замісіть густий кляр і використовувати його відразу ж після приготування.

    Як приготувати кляр на пиві для риби?


    Якщо ви хочете урізноманітнити базовий рецепт кляру, то додайте в суміш улюблені спеції і прянощі, варіюючи пропорції
    Кляр на пиві для риби
    яких, ви зможете кожного разу створювати блюдо з новим смаком.
    Інгредієнти:

  • борошно - 365 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • світле пиво - 355 мл;

  • цедра лимона, мелена паприка - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Першим ділом з'єднайте разом всі сухі складові: розпушувач, мелену паприку, сіль і борошно. В центрі сухої суміші зробіть воронку і влийте в неї крижане пиво. Замісивши однорідний кляр, доповніть його цедрою лимона, а якщо захочеться додати гостроти можете додати нарізаний перець чилі або кілька крапель соусу «Табаско». Кляр на пиві для риби готовий, використовувати його бажано відразу після приготування, а перед зануренням філе в суміш рибу краще обсипати борошном.