Улюблені ласощі англійців в особі «fish and chips» вже давно отримало звання однієї з найулюбленіших інтернаціональних закусок. Рибне філе з хрусткою скоринкою можна замовити в левовій частці пабів, а можна приготувати вдома, використовуючи пиво в якості основи для кляру.
Кляр для риби на пиві без яєць – рецепт
Якщо ви використовуєте пиво як основу для кляру, то яйця в складі можна замінити пінним. Отриманий кляр буде прекрасно триматись на рибі, а після обсмажування перетвориться в апетитну зарумяненную скоринку.
Інгредієнти: пшеничне борошно - 95 г; кукурудзяне борошно - 55 г; гілочка розмарину ; світле пиво - 290 мл; розпушувач - 1 ч. ложка; часник сушений, кайенский перець - 1/2 ч. ложки. Приготування Змішати обидва види борошна і додайте суху суміш щедру дрібної морської солі, часник сушений, кайенский перець і розпушувач. Зніміть листя з гілочок розмарину і наріжте максимально дрібно. Додайте розмарин до борошні і залийте все пивом. Отримавши густий однорідний кляр, занурте в нього рибне філе попередньо обсипав останнім порцією борошна. Отриманої кількості кляру повинно вистачити для обжарювання 700 г філе.
Простий рецепт для кляру риби на пиві
Інгредієнти: борошно - 120 г; розпушувач - 1/2 ч. ложки; яйце - 1 шт.; світле пиво - 230 мл; щіпка сушеного прованських трав. Приготування Яйце збийте з щедрою пучкою морської солі і сушеними прованськими травами. Влийте до збитого яйця крижане світле пиво. Поєднавши борошно і розпушувач, зробіть в сухої суміші «колодязь» і влийте в нього збиті з пивом яйця. Замісіть густий кляр і використовувати його відразу ж після приготування.
Як приготувати кляр на пиві для риби?
Якщо ви хочете урізноманітнити базовий рецепт кляру, то додайте в суміш улюблені спеції і прянощі, варіюючи пропорції
яких, ви зможете кожного разу створювати блюдо з новим смаком.
Інгредієнти: борошно - 365 г; розпушувач - 5 г; світле пиво - 355 мл; цедра лимона, мелена паприка - 1 ч. ложка. Приготування Першим ділом з'єднайте разом всі сухі складові: розпушувач, мелену паприку, сіль і борошно. В центрі сухої суміші зробіть воронку і влийте в неї крижане пиво. Замісивши однорідний кляр, доповніть його цедрою лимона, а якщо захочеться додати гостроти можете додати нарізаний перець чилі або кілька крапель соусу «Табаско». Кляр на пиві для риби готовий, використовувати його бажано відразу після приготування, а перед зануренням філе в суміш рибу краще обсипати борошном.