Кляр являє собою однорідне рідке тісто, з допомогою якого будь-якого продукту можна надати соковитість і оригінальність. Його можна робити на молоці, на пиві, на сметані і т. д. Ми розповімо вам, як зробити кляр для курячої грудки.
Хрусткий кляр для курки
Інгредієнти: крохмаль картопляний – 4 ст. ложки; борошно – 2 ст. ложки; яєчний білок – 1 шт.; куряча грудка – 1 шт.; спеції . Приготування Борошно просіваємо в миску, додаємо картопляний крохмаль і перемішуємо. Потім додаємо спеції і обвалюємо курячі шматочки в сухої суміші. Яєчний білок охолоджуємо і збиваємо до білої повітряної піни міксером. Виливаємо суміш у курку, швиденько перемішуємо і обсмажуємо м'ясо з усіх боків на середньому вогні. Подаємо страву до столу з будь-яким улюбленим соусом.
Кляр на пиві для курки
Страви, приготовані в клярі на основі пива, мають хрусткою смачною скоринкою. Він виходить ніжний і пишний, а продукти набувають новий, оригінальний смак.
Інгредієнти: борошно – 500 г; яйце – 2 шт.; світле пиво – 1 ст.; масло рослинне – 50 мл; спеції. Приготування Беремо невелику миску яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Потім виливаємо жовтки в ємність і збиваємо міксером. Після цього вливаємо в них пиво і перемішуємо до отримання однорідної суміші. За допомогою сита просіваємо борошно і поступово втручається її в майбутній кляр. Ретельно все перемішуємо, вливаємо трохи рослинного масла, підсолюємо за смаком. Окремо збиваємо яєчні білки і акуратно викладаємо їх в кляр. По консистенції він повинен бути трохи густіше млинцевого тесту.
Сирний кляр для відбивних з курки
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; майонез – 2 ст. ложки; борошно – 2 ст. ложки; сир – 100 г; спеції. Приготування Яйця розтираємо з майонезом, поступово підсипаючи борошно. Потім додаємо натертий на дрібній терочке сир і збиваємо масу у блендері. Кидаємо за смаком спеції і переходимо до приготування курячих відбивних.
Кляр для курки з майонезом
Інгредієнти: мука – 4 ст. ложки; яйце – 3 шт.; спеції; майонез – 3 ст. ложки. Приготування Сіль гарненько збиваємо з яйцями за допомогою міксера. Потім додаємо майонез і кидаємо за смаком будь-які приправи. Після цього поступово всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто до отримання однорідного рідкого стану. Після його приготування макаємо в нього шматочки курячого філе і обсмажуємо до рум'яної скоринки в рослинному маслечко.