Кукурудзу додають в різні салати , гарячі страви або просто подають до основної страви. У свіжому вигляді, на жаль, вона зберігається недовго і, щоб використовувати її цілий рік, найкраще – законсервувати. Звичайно, її можна заморозити або засушити, але консервована кукурудза виходить неймовірно смачною, солодкою і не втрачає при цьому своїх корисних властивостей.
Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?
Інгредієнти: кукурудза в качанах – 3 шт.; вода – 1 л; цукор білий (дрібний) – 3 ч. ложки. Приготування Для консервування вибираємо кукурудзу молочної зрілості, очищаємо її від листя, волосків і обережно опускаємо в гарячу воду. Кип'ятимо приблизно 3 хвилини, а потім заливаємо її холодною водою. Після цього акуратно відокремлюємо зернятка і викладаємо їх у друшляк. Окремо кип'ятимо фільтровану воду і стерилізуємо одночасно баночки. Очищені зерна перекладаємо в окріп, бланшируем їх 3 хвилини, а цим часом готуємо заливку. Для цього кип'ятимо воду, додаємо цукор і сіль і перемішуємо до розчинення всіх кристалів. Підготовлену кукурудзу викладаємо в банки, заливаємо маринадом, накриваємо кришками і стерилізуємо 35 години. Після цього закочує їх і зберігаємо консервовану кукурудзу всю зиму в темному і холодному місці.
Консервована кукурудза в качанах
Інгредієнти: качани кукурудзи – 6 шт.; вода фільтрована – 1 л; сіль дрібна – 15 р. Приготування Кукурудзу звільняємо від листя, волосків і гарненько промиваємо. Потім викладаємо її в каструлю з водою, ставимо на плиту і проварюємо при слабкому кипінні 5 хвилин. Після цього акуратно викладаємо качани на плоску тарілку і залишаємо остигати. У каструлю наливаємо 1 літр холодної води, додаємо сіль і кип'ятимо. Потім розсіл охолоджуємо і переходимо безпосередньо до консервування. Качани кукурудзи викладаємо в банки і заливаємо солоною водою. Зверху прикриваємо кришками і стерилізуємо 1 годину. Далі закатуємо і залишаємо остигати, а потім переставляємо в холод.
Солодка консервована кукурудза
Інгредієнти: кукурудза молода – 10 шт.; сіль йодована – 1 ч. ложка. оцет столовий – 1 ст. ложка; цукор дрібний – 2 ч. ложки; Приготування Кукурудзу промиваємо, чистимо і щільно викладаємо в каструлю. Потім заливаємо фільтрованою водою, солимо за смаком і ставимо на вогонь. Доводимо рідину до закипання, зменшуємо температуру і варимо качани 40 хвилин. Після цього воду обережно зливаємо і даємо кукурудзі повністю охолонути. У заздалегідь підготовлені пів літрові баночки вливаємо столовий оцет і всипаємо дрібну сіль і цукор. Акуратно виймаємо всі зернятка і викладаємо їх доверху в банку. Заливаємо крутим окропом і накриваємо кришками. Дно великої алюмінієвої каструлі застеляємо рушником і виставляємо на нього баночки з кукурудзою. Вливаємо гарячу воду, запалюємо повільний вогонь і стерилізуємо всі 3 години. Далі баночки закатуємо і перевертаємо догори дном, залишаючи їх в такому стані до повного охолодження.
Кукурудза консервована в домашніх умовах
Інгредієнти: кукурудза – 5 шт.; оцет 9% – 1 ч. ложка; сіль велика – 1 ч. ложка; лист лавровий – 30 г; вода – 1 л. Приготування Качани очищаємо і гарненько промиваємо. Відварюємо їх 15 хвилин в киплячій воді, а потім заливаємо холодною і остуджуємо. Цим часом готуємо маринад: кип'ятимо воду з додаванням крупної солі. У підготовлені заздалегідь баночки кидаємо лавровий лист і наливаємо трохи оцту. Укладаємо качани верхівками вгору і заливаємо гарячим маринадом. Зверху прикриваємо кришками і стерилізуємо протягом години, а потім відразу ж закатуємо і перевертаємо догори дном.