Кляр – це полужидкое тісто, яке призначене для обмакувания в ньому різних продуктів перед обсмажуванням. Існує безліч способів його приготування, але ми розповімо вам сьогодні кілька рецептів простого кляра з молоком для риби.
Рецепт кляру для риби з молоком
Інгредієнти: яйце куряче – 1 шт.; спеції ; молоко коров'яче– 2 ст. ложки; сушена зелень – за бажанням; борошно пшеничне – 150 р. Приготування Яйце розбиваємо в миску, вливаємо кілька ложок коров'ячого молока, додаємо спеції і підсолюємо за смаком. Потім все ретельно перемішуємо вінчиком, додаємо за бажанням сушену зелень і збиваємо до однорідного стану. Рибне філе нарізаємо шматочками, викладаємо в кляр і залишаємо приблизно на 5 хвилин. Після цього обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на розігрітій масло до появи хрусткої скоринки.
Кляр для риби на молоці з сиром
Інгредієнти: майонез нежирний – 3 ст. ложки; молоко – 2 ст. ложки; сир твердий – 100 г; яйце – 4 шт. Приготування Отже, для приготування кляра з молока і яєць сир натираємо на крупній тертці, додаємо майонез і перемішуємо. Потім розбавляємо масу молоком, вводимо яйця, додаємо спеції і всипаємо борошно. Збиваємо все віночком і відставляємо хвилин на 10 в бік. Після цього беремо рибне філе, потім повністю в кляр і обсмажуємо на сковороді в розігрітій олії.
Простий кляр з молоком Інгредієнти: молоко козине – 300 мл; яйце – 3 шт.; масло рослинне – 1 ч. ложка; борошно – 150 г; спеції. Приготування У сотейник наливаємо молоко, ставимо на вогонь і злегка його підігріваємо до температури 40 градусів. Потім додаємо акуратно яєчні жовтки і добре збиваємо масу міксером. В молочно-жовткову суміш вливаємо рослинне масло, додаємо порціями просіяне борошно і гарненько все перемішуємо вінчиком. В окремій ємності збиваємо в густу піну охолоджені білки, а потім акуратно з'єднуємо їх з тестом і підсолюємо за смаком. Ось і все, повітряний і ніжний кляр для смаження риби готовий!
Кольоровий кляр з молоком для риби
Інгредієнти: яйце – 3 шт.; борошно – 200 г; шафран; молоко – 150 мл; спеції. Приготування Яйця розбиваємо в миску і добре збиваємо міксером на високій швидкості. Потім поступово всипаємо просіяне борошно, кидаємо трохи шафрану і додаємо за смаком спеції. Ретельно перемішуємо кляр і переходимо до обсмажування риби.