Легкий курячий супчик на обід – найкраще, що можна собі уявити і влітку, коли важка їжа «не йде», і взимку, коли хочеться гарячого і смачного. Саме суп з курятиною поєднує ці, здавалося б, непоєднувані якості – ситність і легкість.
Домашня локшина яєчна - рецепт
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; вода фільтрована – 100-120 мл; сіль – 1 щіпка; якісна пшеничне борошно – 15 склянки приблизно. Приготування У високій посуді добре збовтуємо яйце з сіллю і водою. Можна додати 1 ст. ложку оливкової олії, але для даного рецепту це не обов'язково. Борошно просіваємо в миску і, поступово вливаючи воду, замішуємо тісто. Воно повинно вийти дуже крутим і щільним, так що борошна може знадобитися трохи більше. Ну, і звичайно, ще якусь кількість борошна (близько 1/2 склянки) знадобиться для того, щоб розкачати тісто. Краще відразу всю порцію не розкочувати – розділіть її на 2-3 частини, так буде легше. Тісто на локшину розкачують до стану майже прозорого. Не страшно, якщо воно подекуди прорветься – все одно потім коржі треба нарізати. Зазвичай тісто для домашньої локшини (на суп або для інших страв) нарізають тонкою не дуже довгою соломкою, але тут можна керуватися своєю фантазією. Головне – нарізану локшину треба сушити на папері, пересипавши борошном і розподіливши максимально тонким шаром. Коли вона висохне, надлишки борошна потрібно струсити. Як бачите, рецепт домашньої локшини для курячого супу – це просто і зовсім не дорого.
Рецепт з батьківщини пасти Можна тісто для локшини по-домашньому приготувати так, як готують його в Італії – це трохи складніше, але теж досить просто.
Інгредієнти: мука в/с пшеничне якісна – 15 склянки; олія Extra Virgin оливкова – 3 ст. ложки; куряче яйце не дуже велике – 3 шт.; сіль йодована – 1/2 ч. ложки; вода тепла – 2 ст. ложки. Приготування Просіваємо борошно з сіллю в емальовану мисочку, отгребаем її до країв, залишаючи середину вільною. Змішуємо воду з маслом, додаємо яйця і добре збовтуємо суміш. Вливаємо його в борошно і ретельно вимішуємо тісто. Воно має бути еластичним, але дуже крутим. Коли тісто відпочине, можна починати розкачати і нарізати пасту. Локшина ріжеться тонкою соломкою, але можна поекспериментувати.
Є ще чимало варіантів, як зробити домашню локшину для супу. У тісто можна додати сік моркви, буряка, шпинату. Також іноді додають томатний сік, тертий в кашку цибулю або часник – це додає готової локшині різні відтінки смаку.
Головне, що хвилює багатьох – як варити домашню локшину, щоб вона зберегла форму і не перетворилася у клейка місиво. Якщо локшина вариться окремо – опускаємо її в киплячий бульйон на 5-7 хвилин, потім перекладаємо на тарілки. Можна посипати сиром або залити бульйоном. У суп додаємо локшину за 3 хвилини до готовності. Вона «дійде», поки суп буде настоюватися.