Випічка на основі молока виходить приголомшливо повітряної і неймовірно смачною. Пропонуємо вам кілька рецептиков приготування тіста для пиріжків на молоці.
Тісто на кислому молоці для смажених пиріжків
Якщо у вас в холодильнику скисло молоко, не переживайте, адже з нього можна приготувати чудово смачне тісто для пирожков .
Інгредієнти: кисле молоко -700 мл; борошно – 1 кг; сіль – щіпка; дріжджі – 50 г; яйце – 2 шт.; вода – 025 ст.; цукор дрібний – 1 ст. ложка; масло вершкове . Приготування Отже, дріжджі заливаємо теплою водою,додаємо цукор, розмішуємо і залишаємо в теплі підходити. Потім збиваємо туди яйця, вливаємо кисле молоко кімнатної температури, всипаємо борошно, сіль, зливаємо розтоплене вершкове масло і замішуємо густе тісто, підсипаючи при необхідності просіяне борошно.
Дріжджове тісто для пиріжків на молоці
Інгредієнти: борошно – 600 г; молоко – 300 мл; дріжджі – 20 г; сіль – щіпка; цукровий пісок – 2 ст. ложки; олія соняшникова – 2 ст. ложки. Приготування Молоко трохи підігріваємо, додаємо дріжджі, а потім вводимо сіль і кидаємо кілька ложок борошна. Ретельно все перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. Коли суміш почне пузиритися, вливаємо соняшникова масло, додаємо борошно і вимішуємо руками тісто. Після цього накриваємо його тонкої ганчірочкою і залишаємо підніматися на декілька годин у теплому місці.
Рецепт тіста для пиріжків на молоці
Інгредієнти: сметана нежирна – 1 ст.; сода харчова – 1 ч. ложка; борошно – 2 ст.; молоко – 100 мл; маргарин – 50 г; цукор дрібний – 2 ст. ложки; куряче яйце – 1 шт. Приготування Підігріваємо Молоко, всипаємо цукор, сіль і гарненько розмішуємо до розчинення кристалів. Сметану збиваємо з курячим яйцем, вливаємо розтоплений маргарин, молоко і перемішуємо. Потім кидаємо харчову соду, вводимо порціями борошно і починаємо вимішувати еластичне тісто.
Швидке дріжджове тісто на молоці для пиріжків
Інгредієнти: сметана – 1 ст.; маргарин – 150 г; яйце – 2 шт.; мокрі дріжджі – 50 г; цукор – 1 ст.; харчова сода – 05 ч. ложки; борошно – 4 ст. Приготування
Дріжджі замочуємо в підігрітій воді, перемішуємо і залишаємо постояти 15 хвилин. Розтоплюємо Маргарин, виливаємо до дріжджам, вводимо яйця і кладемо нежирну сметану. Кидаємо сіль, соду і порціями всипаємо борошно. Замішуємо руками тісто, накриваємо його тонкої ганчірочкою і залишаємо постояти 20 хвилин.