Вернуться назад Распечатать

Чебуреки на кефірі

Чебуреки на кефірі
Чебуреки, приготовані на кефірі, виходять ніжніше, ніж на воді і залишаються м'якими навіть після охолодження.
Рецепт тіста для чебуреків на кефірі дуже простий і не вимагає особливих зусиль для його приготування, а начинкою може бути як традиційний м'ясний фарш, так і будь-яке інше наповнення.

Як приготувати чебуреки на кефірі?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кефір – 260 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • борошно – 480 г або скільки візьме тісто;

  • рослинна рафінована олія для смаження чебуреків;


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш – 460 м;

  • бульйон – 180 мл;

  • цибуля ріпчаста – 165 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    У кефір додаємо сіль, вбиваємо яйця розмішуємо виделкою або вінчиком. Потроху підсипаємо просіяне борошно і замішуємо щільне не липнущее тісто. Залишаємо його на двадцять-тридцять хвилин, прикривши чистим рушником.
    Поки тісто настоюється, приготуємо начинку. Очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками ріпчасту цибулю і закладаємо до фаршу. Додаємо сіль, мелений чорний перець, вливаємо бульйон і перемішуємо.
    Поділяємо тісто на десять частин, кожну з них розкачуємо і накладаємо по центру начинку, трохи розрівнюючи її. Складаємо пласт тіста з начинкою вдвічі, трохи прокатуємо краю качалкою і обрізаємо фігурним круглим або звичайним гострим ножем, надаючи округлу красиву форму.
    На широкій сковороді або в сотейнику розігріваємо достатню кількість рослинної олії і обсмажуємо в ньому сформовані чебуреки по кілька хвилин з кожного боку до рум'яності.

    Ледачі чебуреки на кефірі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір – 260 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • борошно пшеничне – 260 г;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш – 390 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування начинки очищаємо цибулю і проворачиваем його через м'ясорубку разом з м'ясним фаршем. Додаємо сіль, мелений чорний перець і перемішуємо гарненько. На широкому блюді або підносі, змащеному олією, розкладаємо приготований фарш тонким шаром, попередньо розділивши його на невеликі кульки. Отримуємо заготовку у вигляді тонких м'ясних коржів.
    Потім змішуємо кефір, яйце, сіль і борошно до однорідності і прогріваємо сковорідку з рослинним маслом. Процес смаження ледачих чебуреків схожий з випіканням оладок. Столовою ложкою на сковороду наливаємо зовсім трохи тіста, зверху кладемо одну з готових м'ясних коржів і зверху заливаємо такою ж кількістю тесту. Коли ледачі чебуреки підрум'яняться з одного боку, перевертаємо їх на іншу і теж обсмажуємо. Випікання кожної сторони займе приблизно три-чотири хвилини часу.

    Рецепт чебуреків на кефірі з м'ясом і сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір – 125 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • борошно – 260 г або скільки візьме тісто;

  • рослинна олія для тіста – 30 мл;

  • рослинна рафінована олія для смаження чебуреків;


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш – 175 г;

  • бульйон або вода – 40 мл;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • твердий сир – 110 г;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Додаємо В кефір разболтанное яйце з сіллю, вливаємо олію і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо пружне, але не дуже круте тісто і даємо постояти йому двадцять хвилин.
    Чебуреки на кефірі

    До м'ясного фаршу додаємо натертий на тертці або дрібно нарізаний кубиками цибулю, порізану зелень і дрібно нарізаний або пропущений через тертку сир.
    Приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перцем, додаємо воду або бульйон і гарненько перемішуємо.
    Настоявшееся тісто розділяємо на частини, з яких будемо робити чебуреки. Для цього розкачуємо кожен шматочок не надто тонким пластом, накладаємо начинку, трохи відступивши від центру, і складаємо навпіл. Трохи прокатуємо краю качалкою і обрізаємо фігурним ножем.
    Смажимо наші чебуреки в достатній кількості рослинного масла, розігрітому на сковороді або сотейнику.