Чебуреки, приготовані на кефірі, виходять ніжніше, ніж на воді і залишаються м'якими навіть після охолодження.
Рецепт тіста для чебуреків на кефірі дуже простий і не вимагає особливих зусиль для його приготування, а начинкою може бути як традиційний м'ясний фарш, так і будь-яке інше наповнення.
Як приготувати чебуреки на кефірі?
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 260 мл; яйце – 2 шт.; сіль – за смаком; борошно – 480 г або скільки візьме тісто; рослинна рафінована олія для смаження чебуреків; Для начинки:
м'ясний фарш – 460 м; бульйон – 180 мл; цибуля ріпчаста – 165 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування У кефір додаємо сіль, вбиваємо яйця розмішуємо виделкою або вінчиком. Потроху підсипаємо просіяне борошно і замішуємо щільне не липнущее тісто. Залишаємо його на двадцять-тридцять хвилин, прикривши чистим рушником.
Поки тісто настоюється, приготуємо начинку. Очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками ріпчасту цибулю і закладаємо до фаршу. Додаємо сіль, мелений чорний перець, вливаємо бульйон і перемішуємо.
Поділяємо тісто на десять частин, кожну з них розкачуємо і накладаємо по центру начинку, трохи розрівнюючи її. Складаємо пласт тіста з начинкою вдвічі, трохи прокатуємо краю качалкою і обрізаємо фігурним круглим або звичайним гострим ножем, надаючи округлу красиву форму.
На широкій сковороді або в сотейнику розігріваємо достатню кількість рослинної олії і обсмажуємо в ньому сформовані чебуреки по кілька хвилин з кожного боку до рум'яності.
Ледачі чебуреки на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 260 мл; яйце – 1 шт.; сіль – за смаком; борошно пшеничне – 260 г; рослинна рафінована олія; Для начинки:
м'ясний фарш – 390 г; цибуля ріпчаста – 150 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Для приготування начинки очищаємо цибулю і проворачиваем його через м'ясорубку разом з м'ясним фаршем. Додаємо сіль, мелений чорний перець і перемішуємо гарненько. На широкому блюді або підносі, змащеному олією, розкладаємо приготований фарш тонким шаром, попередньо розділивши його на невеликі кульки. Отримуємо заготовку у вигляді тонких м'ясних коржів.
Потім змішуємо кефір, яйце, сіль і борошно до однорідності і прогріваємо сковорідку з рослинним маслом. Процес смаження ледачих чебуреків схожий з випіканням оладок. Столовою ложкою на сковороду наливаємо зовсім трохи тіста, зверху кладемо одну з готових м'ясних коржів і зверху заливаємо такою ж кількістю тесту. Коли ледачі чебуреки підрум'яняться з одного боку, перевертаємо їх на іншу і теж обсмажуємо. Випікання кожної сторони займе приблизно три-чотири хвилини часу.
Рецепт чебуреків на кефірі з м'ясом і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 125 мл; яйце – 1 шт.; сіль – за смаком; борошно – 260 г або скільки візьме тісто; рослинна олія для тіста – 30 мл; рослинна рафінована олія для смаження чебуреків; Для начинки:
м'ясний фарш – 175 г; бульйон або вода – 40 мл; цибуля ріпчаста – 75 г; твердий сир – 110 г; свіжа зелень – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Додаємо В кефір разболтанное яйце з сіллю, вливаємо олію і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо пружне, але не дуже круте тісто і даємо постояти йому двадцять хвилин.
До м'ясного фаршу додаємо натертий на тертці або дрібно нарізаний кубиками цибулю, порізану зелень і дрібно нарізаний або пропущений через тертку сир.
Приправляємо до смаку сіллю, меленим чорним перцем, додаємо воду або бульйон і гарненько перемішуємо.
Настоявшееся тісто розділяємо на частини, з яких будемо робити чебуреки. Для цього розкачуємо кожен шматочок не надто тонким пластом, накладаємо начинку, трохи відступивши від центру, і складаємо навпіл. Трохи прокатуємо краю качалкою і обрізаємо фігурним ножем.
Смажимо наші чебуреки в достатній кількості рослинного масла, розігрітому на сковороді або сотейнику.