Кабачкові оладки – одне з найпростіших і традиційно літніх страв, яке ви можете приготувати в перші місяці спекотної пори. Щедрий урожай кабачків і їх низька ціна дозволяють готувати оладки хоч щодня, а тому не пропустіть можливість насолодитися самою річної закускою до тих пір, поки осінь не вступила в повноправне володіння.
У цьому матеріалі ми поділимося з вами рекомендаціями щодо того, як приготувати оладки з кабачків з кількох категорично відрізняється рецептами.
Як приготувати оладки з кабачків в духовці?
Ми звикли, що кабачкові оладки не тільки смачні, але і швидкі в приготуванні: з'єднали всі інгредієнти разом і швидко подрумянили на сковороді. Цей же рецепт припускає трохи великі витрати часу, які дозволять на виході отримати більш здорове блюдо, оскільки самі оладки будуть не обсмажуватися, а запікати в духовій шафі.
Інгредієнти: кабачки - 365 г; ріпчаста цибуля - 75 г; яйце - 1 шт.; консервована біла квасоля - 415 г; мелений кумін і чилі - по щіпці; кукурудзяне борошно - 65 р. Приготування Розімніть квасоля в пюре за допомогою спеціального преса або звичайного блендера. Отримане бобове пюре змішайте з натертим ріпчастою цибулею і кабачком, з останнього краще віджати надлишок вологи. Доповніть суміш яйцем, борошном і прянощами, а потім сформуйте з неї оладки і викладіть їх на пергамент. Запікайте кабачкові оладки на розігрітій до 195 градусів духовці протягом 23 хвилин. В середині готування оладки слід перевернути на іншу сторону.
Як приготувати солодкі оладки з кабачків?
То наскільки вдало солодкість доповнює ніжну кабачкову текстуру можна переконатися, приготувавши один з популярних нині шоколадних бісквітів з кабачком, а можна почати з цих простих пряних оладок. Не хвилюйтеся, вираженого смаку кабачка ви не відчуєте.
Інгредієнти: кабачок - 390 г; ванільний екстракт - 1/4 ч. ложки; цукровий пісок - 45 г; щіпка меленої кориці ; борошно - 55 г; яйце - 1 шт. Приготування Натріть кабачок, натерту масу викладіть на марлевий відріз і відіжміть від зайвої вологи. Змішайте тертий кабачок з яйцем, ваніллю, борошном і цукром. Доповніть всі корицею і ретельно змішайте всі разом. Розділіть суміш на порції рівного розміру і обсмажте на розігрітій сковороді до зарум'янювання з обох сторін.
Як приготувати пісні оладки з кабачків - рецепт
В пісні оладки можна додати яйце для зв'язки, бо в цьому рецепті роль такого сполучної ланки зіграє картоплю, а точніше крохмаль з бульб у поєднанні з борошном.
Інгредієнти: картопля - 340 г; кабачок - 140 г; борошно - 35 г; суміш сушених італійських трав - 1 ч. ложка; щіпка меленого чилі. Приготування Натерти кабачок і відіжміть його від надлишків вологи. За аналогією і натріть картоплю, змішайте його з кабачковою масою і додайте борошно. Посоліть суміш і додайте до неї мелений чилі з сушеними італійськими травами. Ложкою викладіть порції картопляно-кабачкового тесту на змащену і розігріту сковороду, а потім підрум'яньте з обох сторін.
Як приготувати оладки з кабачків з часником?
Ще одна варіація рецепта передбачає в основі пару наших улюблених інгредієнтів: часник і сир, вигідно доповнюють ніжний смак кабачка.
Інгредієнти: кабачки - 510 г; яйце - 1 шт.; борошно - 55 г; зубки часнику - 2 шт.; тертий пармезан - 45 р. Приготування Кабачки натріть на дрібній тертці і відіжміть зайву воду через марлевий мішечок або друшляк. Змішайте терту масу з яйцем, сіллю, пюрированным часником, сиром і борошном. Отримане кабачкове тісто порціями підрум'яньте в розігрітому маслі і подавайте з томатним соусом.