Сьогодні ми розповімо вам, як зробити домашній зефір. Таке ласощі припаде до душі всім вашим домашнім і до того ж вийде набагато корисніше покупного.
Як зробити зефір будинку з яблук?
Інгредієнти: яблука – 400 г; цукор – 400 г; білки яєчні – 3 шт. Приготування Яблука промиваємо, акуратно вирізаємо серцевину і шаткуємо невеликими скибочками. Потім викладаємо фрукти в каструльку, ставимо її на помірний вогонь і тушкуємо 20 хвилин, помішуючи вміст. Фрукти уварюють до розм'якшення, а потім перетворюємо в однорідне пюре. Перекладаємо його в миску, пересипаємо цукром і вводимо збиті окремо яєчні білки. Ретельно все перемішуємо до утворення густої тягучої маси і розкладаємо її в невеликі формочки. Відправляємо в духовку, розігріту до температури 60 градусів, і засікаємо приблизно 3 години. Готовий зефір акуратно виймаємо з духовки і витягаємо з формочок. Перед подачею на стіл присипаємо ласощі цукровою пудрою.
Як зробити полуничний зефір в домашніх умовах?
Інгредієнти: желатин – 10 г; вода – 100 мл; вершки – 200 г; білки яєчні – 200 г; цукор – 200 г; полуниця – 450 р. Приготування Желатин висипаємо в прохолодну воду і залишаємо розбухати на 20 хвилин. Потім всипаємо цукор, перемішуємо і обережно вводимо збиті вершки і яєчні білки. Полуницю подрібнюємо в блендері, з'єднуємо з желатиновою масою, перемішуємо і за допомогою ложки викладаємо зефір на деко. Відправляємо ласощі в холодильник і засікаємо 3 години.
Як зробити зефір в домашніх умовах?
Інгредієнти: сода – 1 ч. ложка; ванілін – за смаком; вода – 300 мл; лимонна кислота – 1 ст. ложка; желатин швидкорозчинний – 25 г; цукор – 1 кг. Приготування У миску наливаємо трохи фільтрованої води, висипаємо желатин, перемішуємо і залишаємо його приблизно на 2 години. Одночасно з цим в склянці холодної води замочуємо цукор. Потім ставимо солодкий сироп на вогонь і кип'ятимо 10 хвилин, постійно помішуючи. Після цього знімаємо з плити, вливаємо желатин і збиваємо міксером на самій повільній швидкості 10 хвилин. Потім додаємо лимонну кислоту і перемішуємо ще 5 хвилин. Тепер додаємо харчову соду, ванілін за смаком і збиваємо приблизно 5 хвилин. Даємо готової суміші настоятися, а потім викладаємо її в кулінарний шприц і видавлюємо невеликими порціями на деко, застелене папером для випічки. Відправляємо ласощі в холодильник і залишаємо там, на 3 години. Після закінчення часу присипаємо готовий зефір цукровою пудрою або шоколадною стружкою.