Тушкована картопля часто стає першим кулінарним досвідом господинь на кухні. Адже це найбільш розповсюджене домашнє блюдо, створює затишок і теплу атмосферу сімейних обідів. Здавалося б таке банальне і просте поєднання продуктів, а який результат! Приголомшливий аромат і неповторний смак страви назавжди завоював всенародну любов і буде вічно актуальний.
У кожній досвідченій господині є свій варіант приготування тушкованої картоплі. Ми вам розповімо, як смачно приготувати тушковану картоплю з м'ясом курки і запропонуємо рецепт страви з м'ясом і грибами.
Як приготувати тушковану картоплю з куркою в мультиварці?
Інгредієнти: куряче м'ясо – 550 г; ріпчаста цибуля – 175 г; морква – 175 г; бульби картоплі – 950 г; томатний соус – 75 мл; олія рослинна рафінована; вода фільтрована – 350 мл; часник – 2-3 зубчики; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; спеції – за смаком; листя лавра – за смаком; зелень свіжа – за смаком. Приготування Курку промиваємо, гарненько промаківающімі паперовим рушником або серветками і розрізаємо на рівні шматочки. У ємність мультиварки наливаємо рослинне рафіноване масло і викладаємо курячі шматочки. Вибираємо режим «Смаження» або «Випічка» і підсмажуємо курку до апетитної рум'яності з двох сторін.
Поки м'ясо рум'яниться, очищаємо і подрібнюємо моркву і ріпчасту цибулю і потім додаємо в блюдо. Витримуємо ще десять хвилин, закладаємо томатний соус, попередньо очищену і нарізану картоплю і доливаємо фільтровану воду. Приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і перемішуємо. Переводимо прилад в програму «Гасіння» і виставляємо час на одну годину. Через сорок хвилин додаємо листя лавра і дрібно нарізаний часник.
Подаємо ароматну картопельку зі свіжою зеленню.
Замість курки можна взяти будь-яке інше м'ясо, смак страви буде трохи інший, але не менш цікавий і привабливий.
Як смачно приготувати тушковану картоплю з м'ясом і грибами?
Інгредієнти: свинина або телятина – 700 г; цибуля ріпчаста – 150 г; морква – 120 г; бульби картоплі – 12 кг; печериці або будь-які інші гриби – 350 г; соняшникова, рафінована олія – 55 мл; овочевий, м'ясний бульйон або вода; спеції для м'яса – за смаком; горошини запашного перцю – 4-5 шт.; лаврове листя – 2-3 шт.; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; свіжа зелень кропу, петрушки і базиліка – за смаком. Приготування Першим ділом промиваємо свинину чи яловичину в холодній воді і витираємо вологу паперовим рушником. М'ясо розрізаємо на невеликі рівні шматочки і закладаємо в прогріту з рафінованим рослинним маслом сковороду з товстим дном. Підрум'янюємо м'ясні шматочки з усіх боків, додаємо півкільця цибулі і смажимо, помішуючи, ще п'ять хвилин.
Тепер додаємо попередньо вимиті і нарізані грибочки, приправляємо сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями, і припускаємо під кришкою хвилин десять. Моркву очищаємо, нарізаємо соломкою і додаємо до м'яса з грибами. Через п'ять-сім хвилин перекладаємо вміст сковороди в підходящий казан
або каструлю, вливаємо бульйон або воду, щоб вона повністю покрила страву, і прогріваємо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і проварюємо п'ятнадцять хвилин.
Тим часом очищаємо від шкірки бульби картоплі, шаткуємо їх кубиками або брусочками середнього розміру і закладаємо в каструлю. Кидаємо листя лавра, горошини запашного перцю і при необхідності ще підсолюємо. Прикриваємо блюдо кришкою і витримуємо на помірному вогні до готовності картоплі. В кінці додаємо дрібно нарубану зелень і знімаємо з вогню.
Якщо для приготування страви ви використовуєте сушені гриби, то їх попередньо необхідно ретельно вимити і замочити у воді на деякий час для набухання.