Вернуться назад Распечатать

Як приготувати тушковану картоплю?

Як приготувати тушковану картоплю?
Тушкована картопля часто стає першим кулінарним досвідом господинь на кухні. Адже це найбільш розповсюджене домашнє блюдо, створює затишок і теплу атмосферу сімейних обідів. Здавалося б таке банальне і просте поєднання продуктів, а який результат! Приголомшливий аромат і неповторний смак страви назавжди завоював всенародну любов і буде вічно актуальний.
У кожній досвідченій господині є свій варіант приготування тушкованої картоплі. Ми вам розповімо, як смачно приготувати тушковану картоплю з м'ясом курки і запропонуємо рецепт страви з м'ясом і грибами.

Як приготувати тушковану картоплю з куркою в мультиварці?


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 550 г;

  • ріпчаста цибуля – 175 г;

  • морква – 175 г;

  • бульби картоплі – 950 г;

  • томатний соус – 75 мл;

  • олія рослинна рафінована;

  • вода фільтрована – 350 мл;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • листя лавра – за смаком;

  • зелень свіжа – за смаком.


  • Приготування
    Курку промиваємо, гарненько промаківающімі паперовим рушником або серветками і розрізаємо на рівні шматочки. У ємність мультиварки наливаємо рослинне рафіноване масло і викладаємо курячі шматочки. Вибираємо режим «Смаження» або «Випічка» і підсмажуємо курку до апетитної рум'яності з двох сторін.
    Поки м'ясо рум'яниться, очищаємо і подрібнюємо моркву і ріпчасту цибулю і потім додаємо в блюдо. Витримуємо ще десять хвилин, закладаємо томатний соус, попередньо очищену і нарізану картоплю і доливаємо фільтровану воду. Приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем, спеціями і перемішуємо. Переводимо прилад в програму «Гасіння» і виставляємо час на одну годину. Через сорок хвилин додаємо листя лавра і дрібно нарізаний часник.
    Подаємо ароматну картопельку зі свіжою зеленню.
    Замість курки можна взяти будь-яке інше м'ясо, смак страви буде трохи інший, але не менш цікавий і привабливий.

    Як смачно приготувати тушковану картоплю з м'ясом і грибами?


    Інгредієнти:

  • свинина або телятина – 700 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • морква – 120 г;

  • бульби картоплі – 12 кг;

  • печериці або будь-які інші гриби – 350 г;

  • соняшникова, рафінована олія – 55 мл;

  • овочевий, м'ясний бульйон або вода;

  • спеції для м'яса – за смаком;

  • горошини запашного перцю – 4-5 шт.;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • свіжа зелень кропу, петрушки і базиліка – за смаком.


  • Приготування
    Першим ділом промиваємо свинину чи яловичину в холодній воді і витираємо вологу паперовим рушником. М'ясо розрізаємо на невеликі рівні шматочки і закладаємо в прогріту з рафінованим рослинним маслом сковороду з товстим дном. Підрум'янюємо м'ясні шматочки з усіх боків, додаємо півкільця цибулі і смажимо, помішуючи, ще п'ять хвилин.
    Тепер додаємо попередньо вимиті і нарізані грибочки, приправляємо сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями, і припускаємо під кришкою хвилин десять. Моркву очищаємо, нарізаємо соломкою і додаємо до м'яса з грибами. Через п'ять-сім хвилин перекладаємо вміст сковороди в підходящий казан
    Як приготувати тушковану картоплю?
    або каструлю, вливаємо бульйон або воду, щоб вона повністю покрила страву, і прогріваємо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і проварюємо п'ятнадцять хвилин.
    Тим часом очищаємо від шкірки бульби картоплі, шаткуємо їх кубиками або брусочками середнього розміру і закладаємо в каструлю. Кидаємо листя лавра, горошини запашного перцю і при необхідності ще підсолюємо. Прикриваємо блюдо кришкою і витримуємо на помірному вогні до готовності картоплі. В кінці додаємо дрібно нарубану зелень і знімаємо з вогню.
    Якщо для приготування страви ви використовуєте сушені гриби, то їх попередньо необхідно ретельно вимити і замочити у воді на деякий час для набухання.