Вернуться назад Распечатать

Ледачі манти в сковороді

Ледачі манти в сковороді

Любите манти? А якщо згадати, як довго треба їх готувати? Сьогодні я хочу вам розповісти цікавий і навіть в деякому сенсі ледачий спосіб приготування страви, яке має назву «Ледачі манти». На класичний варіант ці манти не схожі, але страва просто у виконанні і ситне, так що не пошкодуєте, якщо спробуєте приготувати.

Особливо ці ледачі манти подобаються чоловікам. М'ясне ситне блюдо цілком задовольнить чоловічий смак і вгамує голод. А що ж їм ще треба?

Щоб приготувати ледачий манти, необхідні такі продукти:
- 500 г фаршу з свинини або яловичини
- 2-3 листки лаваша (залежить від розміру)
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 2-3 сирих картоплі
- 2 яйця
- 3-4 скибочки білого хліба
- сіль і чорний мелений перець за смаком

Для заливки необхідні:
- 1 склянку сметани
- 1 склянка томатного соусу
- 1-2 склянки води
- сіль за смаком
- улюблені спеції

Для прикраси страви використовується зелень свіжої петрушки.

Для початку очищаємо цибулю та моркву.
Ледачі манти в сковороді

Цибулю нарізаємо на дрібні кубики, а моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо овочі смажитися до напівготовності в невеликій кількості рослинного масла в глибокій сковороді під кришкою.
Ледачі манти в сковороді

Тепер готуємо начинку для нашого страви. Для цього м'ясний фарш викладаємо в глибоку тарілку.
Ледачі манти в сковороді

Додаємо яйця.
Ледачі манти в сковороді

Очищаємо картоплю натираємо на дрібній тертці.
Ледачі манти в сковороді

Хліб дробимо в крихту.

Вимішуємо фарш до однорідності, посоливши і поперчив за смаком, і змащуємо їм лаваш.
Ледачі манти в сковороді

Звертаємо лаваш в рулет, який нарізаємо невеликими шматочками близько 3 см заввишки.
Ледачі манти в сковороді

Тим часом моркву і цибулю вже майже приготувалися. Викладаємо шматочки рулету зрізом вниз на овочі в сковороді.
Ледачі манти в сковороді

Залишився фарш розподіляємо ще на один лист лавашу і повторюємо дії. Шматочками рулету заповнюємо вільне місце в сковороді.
Ледачі манти в сковороді

Для заливки змішуємо томатне пюре, сметану, воду, сіль і спеції. Заливаємо її в сковороду, щоб рулетики вкрилися заливкою. Накриваємо Сковороду кришкою. Після закипання робимо маленький вогонь і готуємо 30-40 хвилин.
Ледачі манти в сковороді

Готову страву подаємо до столу в теплому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!