Оладки – найпопулярніше блюдо, яке роблять господині на сніданок. Готуються вони дуже швидко і виходять неймовірно смачними і корисними. Пропонуємо вам приготувати оладки з яблуками на кефірі.
Рецепт оладок з яблук на кефірі
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; кефір – 1 ст.; цукор білий – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт.; сода – щіпка; ванілін – за смаком; цукрова пудра або рідкий мед – для подачі; яблука – 5 шт. Приготування Яблука промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо кубиками або подрібнюємо блендером. Яйця розбиваємо в пиалку, гарненько збиваємо віночком, кидаємо цукровий пісок, ванілін і виливаємо кефір. Після цього додаємо борошно і замішуємо тісто однорідної консистенції. Додаємо порізані фрукти, перемішуємо і викладаємо масу невеликими порціями, використовуючи столову ложку, на розігріту сковороду. Смажимо оладки на олії з усіх боків, а потім складемо стопкою на тарілку, посипаємо дрібної цукровою пудрою або подаємо з медом.
Пишні оладки з яблуками на кефірі
Інгредієнти: яблука – 3 шт.; кефір – 170 мл; яйце – 3 шт.; борошно; цукор – 3 ст. ложки; олія рослинна. Приготування Яйця з'єднайте з цукровим піском, збиваємо до отримання пишної маси, всипаємо борошно, вливаємо кефір і знову все гарненько вимішуємо. По консистенції готове тісто має вийти, як нежирна сметана. Тепер кидаємо дрібку гашеного соди. З яблук зрізаємо шкірку і натираємо фрукти на крупній терочке. Додаємо масу до тесту і перемішуємо. Пробуємо його на смак, сахарим, кидаємо ваніль, корицю і знову перемішуємо. У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його і викладаємо тісто на сковорідку, використовуючи столову ложку. Смажимо оладки зі всіх сторін, а потім подаємо до столу з квітковим медом або варенням.
Оладки на кефірі з яблуками без яєць
Інгредієнти: кефір – 400 мл; сода – щіпка; сухі дріжджі – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 05 ст.; цукор – 1 ч. ложка; яблука – 2 шт.; борошно – 100 р. Приготування Кефір виливаємо в ковшичек, злегка підігріваємо в мікрохвильовці, кидаємо соду і перемішуємо. Залишаємо суміш на 10 хвилин, а цим часом розводимо в теплій воді швидкорозчинні дріжджі і кидаємо ложку цукру. Коли дріжджі почнуть «грати», вливаємо кефір і порціями всипаємо просіяне борошно. Замішуємо однорідне рідкувате тісто і відставляємо його бік. Яблука промиваємо, витираємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Додаємо фруктову масу до тесту і перемішуємо. У розігріту сковороду наливаємо олію, викладаємо ложкою тісто і смажимо оладки до появи рум'яної скоринки спочатку з одного боку, а потім з іншого. Подаємо випічку зі сметаною або будь-яким ягідним варенням на ваш розсуд.
Оладки на кефірі на дріжджах з яблуками
Інгредієнти: сухі швидкорозчинні дріжджі – 1 ч. ложка; вода фільтрована – 05 ст.; кефір – 100 мл; яйце – 1 шт.; борошно – 15 склянки; цукор – 3 ст. ложки; банан – 1 шт.; яблуко – 1 шт.; олія рослинна; ванілін. Приготування Кефір виливаємо в миску, трохи підігріваємо, додаємо дріжджі і борошно. Ретельно перемішуємо, затягуємо посуд плівкою і залишаємо в теплі на 40 хвилин. За цей час воно збільшитися приблизно в 3 рази. Після закінчення часу вводимо яйця, додаємо сіль, білий цукор і ванілін за смаком. Яблуко промиваємо, натираємо на терочке, а банан очищаємо і розминаємо виделкою. Додаємо фруктову масу в тісто, ретельно перемішуємо і залишаємо його ще на півгодини. Далі беремо сковорідку, наливаємо олію, прогріваємо його, викладаємо тісто ложкою і обсмажуємо оладки традиційним способом.