Сирники, як правило, припадають до душі і любителям сиру, і тим, хто цей продукт в чистому вигляді не надто шанує. Нижче ми розкриємо секрет, як зробити сирники із сиру пишними. Є один маленький нюанс, який потрібно обов'язково враховувати – яким би смачним не був жирний домашній сир , пишних сирників з нього не вийде. Тому таким продуктом краще поласувати просто так в чистому вигляді, а для пишних сирничків варто вибрати менш жирний сир.
Рецепт пишних сирників з сиру
Інгредієнти: сир 9% жирності – 270 г; цукор – 75 г; яйця – 1 шт.; сіль – щіпка; борошно – 320 г; розпушувач для тіста – 10 г; олія соняшникова. Приготування Сир викладаємо в миску і перетираємо його з додаванням солі, цукру і яйця. Приблизно 2/3 борошна змішати з розпушувачем, додаємо отриману сирну суміш і ретельно перемішуємо. Набираємо столовою ложкою порцію тіста, формуємо кульку і обкачуємо його залишилася борошні. Злегка придавлюємо його, роблячи круглі коржики завтовшки близько 1 див Викладаємо їх на сковорідку і смажимо з двох сторін до приємної рум'яності.
Пишні сирники в духовці
Інгредієнти: сир 9% жирності – 300 г; яйця – 1 шт.; цукровий пісок – 60 г; розпушувач – 10 г; мука – 4 ст. ложки. Приготування Яйце розмішуємо з цукровим піском. Причому не важливо, яким чином ми це зробимо. Можна збити міксером, а можна і просто розбити виделкою. Потім виливаємо отриману суміш в сир і добре перемішуємо. У борошно додаємо розпушувач, потім суху суміш просіваємо і додаємо в сирну масу. Вимішуємо тісто, з якого далі скачуємо кульки, обвалюємо їх у борошні і покласти на деко. А щоб сирники не прилипли, можна застелити деко фольгою або пекарської папером. Відправляємо наші заготовки в духовку і випікаємо 15 хвилин при середній температурі.
Пишні сирники з манкою
Інгредієнти: сир – 250 г; цукровий пісок – 1 ст. ложка; домашнє яйце – 1 шт.; борошно – 60 г; манна крупа – 3 ст. ложки; сіль – 1 щіпка. Приготування З сиру, цукру, солі і яйця сметани і замішуємо тісто. Потім додаємо манку і перемішуємо. Даємо тісту постояти 5 хвилин, за цей час манка трохи набухне. Після цього додаємо борошно і знову перемішуємо. Далі формуємо сирники і обвалюють їх в манці, або в борошні. А можна і взагалі їх не обвалювати. Відправляємо їх на сковороду і смажимо з двох сторін до готовності.