Приготувати легкий і одночасно поживне перше блюдо, не нагружающее шлунок, можна просто і швидко, зваривши курячий суп з локшиною. Для цього можна використовувати частини тушки курки, а локшину замінити макаронними виробами, багатими різновидом і сортами в торгових мережах.
Але, звичайно ж, суп, приготовлений на бульйоні з домашньої курочки з додаванням локшини за старим бабусиним рецептам, не йде з ним, ні в яке порівняння по насиченості смаку і аромату. Для додання страві особливих смакових якостей в нього додають картопля, солодкий перець, яйця і інші інгредієнти на свій розсуд.
Такий суп можна приготувати також у дієтичному варіанті, легким, корисним, уникнувши обжарювання інгредієнтів.
Курячий суп з домашньою локшиною і картоплею
Інгредієнти: курка – 850 г; бульби картоплі – 600 г; ріпчаста цибуля середнього розміру – 2 шт.; морква середнього розміру – 2 шт.; рослинне масло – 75 мл; яйця курячі – 2 шт.; борошно – 100-150 г; очищена вода – 25 л; сіль – за смаком; горошини запашного перцю – 4-5 шт.; лаврове листя – 2 шт.; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком. Приготування Курку гарненько промиваємо, закладаємо в каструлю, додаємо одну очищену моркву, ріпчасту цибулю, горошини запашного перцю і лаврові листочки, заливаємо очищеною водою і варимо до готовності м'яса.
Тим часом займемося локшиною. Рецепт домашньої локшини для курячого супу досить простий. До яєчних жовтків від двох яєць всипаємо борошно і заводимо дуже круте тісто. Розкачуємо його як можна тонше, і залишаємо на столі підсихати на двадцять п'ять хвилин. Потім звертаємо тісто в рулетик, і нарізаємо тонко гострим ножем або пропускаємо через лапшерезку.
З готового бульйону дістаємо шумівкою моркву і цибулю і викидаємо. Потім виймаємо курку, відокремлюємо від кісток, поділяємо на волокна і повертаємо в каструлю.
Бульби картоплі позбавляємо від шкірки, розрізаємо кубиками і кидаємо в бульйон. Залишилася моркву та цибулю очищаємо, подрібнюємо соломкою і кубиками, підрум'янюємо на сковороді з рослинним маслом і відправляємо в каструлю. Приправляємо сіллю і варимо до м'якості картоплі. Потім кидаємо приготовлену локшину, нарізаний свіжий кріп і петрушку і варимо ще п'ять-сім хвилин.
Курячий суп з локшиною і яйцем в мультиварці
Інгредієнти: курка – 700 г; бульби картоплі – 500 г; ріпчаста цибуля середнього розміру – 1 шт.; морква середнього розміру – 1 шт.; солодкий болгарський перець – 1 шт.; яйця курячі – 2 шт.; борошно – 100-150 г; очищена вода – 25 л; сіль – за смаком; пряні трави – за смаком; горошини запашного перцю – 4-5 шт.; лаврове листя – 2 шт.; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком. Приготування Для приготування домашньої локшини з яйця і борошна замішуємо круте тісто і розгортаємо на столі дуже тонким шаром. Даємо трохи просохнути, і нарізаємо за допомогою лапшерізки або, звернувши тісто рулетиком, подрібнюємо гострим ножем.
Курку промиваємо, розрізаємо на шматки і складаємо в ємність мультиварки. Лук очищаємо і кладемо до курки цілком або розрізаємо навпіл, а моркву і солодкий перець нарізаємо соломкою.
Картопля очищаємо, рубаємо невеликими кубиками і відправляємо туди ж. Вливаємо очищену воду, додаємо сіль, лаврове листя, горошини запашного перцю, пряні трави і включаємо режим «Гасіння» на одну годину. За дві хвилини до кінця приготування витягаємо цибулю, кидаємо домашню локшину і тонкою цівкою вливаємо разболтанное яйце, перемішуючи. Подаємо готовий ароматний супчик зі свіжою зеленню.
Даний рецепт передбачає використання м'яса курей, вирощених в промислових умовах. Якщо ви використовуєте домашню курку, то необхідно спочатку відварити куряче м'ясо протягом години, а потім додати всі овочі і інші компоненти згідно з рецептом.