Існує величезна кількість варіантів приготування курячого супу з картоплею на будь-який смак і перевагу. А подавати його краще з сухариками і свіжою зеленню.
При приготуванні курячого супу з картоплею, можна виключати обжарку входять в нього інгредієнтів, тим самим зберігаючи дієтичні властивості страви.
З наших рецептів, наведених нижче, ви дізнаєтесь, як правильно приготувати курячий суп з картоплею.
Рецепт курячого супу з вермішеллю і картоплею
Інгредієнти: куряче м'ясо – 650 г; бульби картоплі – 650 г; ріпчасту цибулю невеликий – 2 шт.; морква – 2 шт.; солодкий перець – 1 шт.; рослинне масло – 75 мл; дрібна вермішель – 150 г; вода очищена – 27 л; сіль – за смаком; горошини запашного перцю – 4-5 шт.; лаврове листя – 2 шт.; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком. Приготування Куряче м'ясо гарненько промиваємо, визначаємо в каструлю, додаємо одну очищену моркву і цибулину, горошини запашного перцю, лаврові листочки, заливаємо очищеною водою і варимо на повільному вогні до готовності курки. Не забуваємо, при закипанні, зняти піну, без цього дії бульйон вийде каламутним.
З готового бульйону виймаємо моркву і цибулину і викидаємо. Потім дістаємо куряче м'ясо, позбавляємося від кісток, ділимо його на скибочки і повертаємо в бульйон.
Бульби картоплі позбавляємо від шкірки, розрізаємо невеликими кубиками і кидаємо в каструлю. Ті ж дії проробляємо з болгарським перцем. Залишилася моркву і цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками або соломкою, підрум'янюємо на сковороді з рослинним маслом і закладаємо в бульйон.
Приправляємо сіллю і готуємо до м'якості картоплі. Потім кидаємо вермішель, посічену свіжу зелень кропу і петрушки, і варимо ще одну або три хвилини, залежно від товщини вермішелі. По закінченні приготування даємо супчику настоятися п'ять хвилин, і подаємо гарячим.
Аналогічним чином можна приготувати курячий суп з картоплею і локшиною, замінивши нею вермішель. А додавши разом з болгарським перцем нашатковану капусту, отримаємо смачний курячий суп з картоплею і капустою. Також можна додавати в блюдо інші овочі, стручкову квасолю або гриби, щоразу отримуючи новий смак. Проявляйте фантазію, експериментуйте, і результат вас неодмінно порадує. Приємного апетиту!