Наваристий курячий суп в компанії домашньої локшини готується відносно довго, але результат завжди того варто. Ситне перше блюдо нагодує й зігріє вас і ваших домашніх, при цьому залишаючись досить доступним за ціною.
Як приготувати курячий суп з домашньою локшиною?
Інгредієнти: Для супу:
куряча тушка - 1 8 кг; ріпчаста цибуля - 80 г; морква - 125 г; стебла селери - 75 г; часник - 4 зубки; листя лавра - 2 шт.; сушений чебрець, шавлія - по 2 ч. ложки; сушений розмарин , майоран - по 1 ч. ложці. Для локшини:
борошно - 240 г; яєчні жовтки - 3 шт.; яйце - 1 шт.; вода - 45 мл Приготування Розмістіть курятину в каструлі і залийте її водою. Як тільки рідина дійде до кипіння, зменшіть жар і варіть птицю близько години, при цьому, не забуваючи знімати пінку з поверхні бульйону. Через відведений час бульйон буде готовий, а птицю можна буде розбирати, видаляючи м'якоть з кісток.
Нарізує овочі, спасеруйте їх на рослинному маслі, посипати сушеними травами і покладіть в готовий бульйон. Варіть овочі 15-20 хвилин, а тим часом приготуйте яєчну локшину. З'єднайте борошно з пучкою солі і зробіть «колодязь» у центрі борошняний гірки. Додайте до борошна збите з водою яйце і три яєчних жовтки. Замісіть еластичне тісто, розкачайте його по можливості тонко і нарізати на локшину. Покладіть свіжу локшину в бульйон і варіть не більше 5 хвилин. Подавайте курячий суп з домашньою локшиною в супроводі жмені свіжої зелені.
Суп з домашньою локшиною на курячому бульйоні
Інгредієнти: куряча тушка - 12 кг; ріпчаста цибуля - 65 г; часникові зубки - 8 шт.; корінь імбиру - 3-4 скибочки; соєвий соус - 15 мл; кабачок - 110 г; пучок зеленої цибулі; борошно - 355 г; рослинна олія - 15 мл; вода - 240 мл Приготування Покладіть цілу курку в каструлю, залийте водою і залиште птицю варитися на середньому вогні близько години разом з шматочками імбиру і половиною часнику. Коли м'ясо почне відходити від кісток, витягніть тушку, відокремте м'ясо і поверніть його в бульйон. Нарізавши ріпчасту цибулю тонкими півкільцями, спасеруйте його разом з шматочками кабачка, а коли овочі дійдуть до напівготовності, залийте їх соєвим соусом. Додайте обсмажені овочі в бульйон з куркою і залиште все варитися на час приготування локшини. Для останньої замісіть тісто, з'єднавши борошно з олією і прохолодною водою, розкачайте його і наріжте на тонку локшину. Покладіть локшину в киплячий бульйон і готуйте ще пару хвилин.
При бажанні можна зробити курячий суп з домашньою локшиною в мультиварці, після додавання в готовий бульйон овочів і локшини, виберіть режим «Суп» на 15 хвилин.