У той час як одні з зневагою позбавляються від курячих потрухів, інші використовують їх для приготування гарячих страв, на зразок супу з курячих шлунків, про рецепти якого піде мова в цьому матеріалі.
Суп з курячих шлунків – рецепт
Інгредієнти: бекон - 45 г; курячі шлунки - 950 г; пастернак - 60 г; гарбуз - 140 г; солодкий перець - 95 г; часник - 4 зубки; порей -1 шт.; курячий бульйон - 16 л. Приготування Покладіть шматочки бекону в жаровню або товстостінну каструлю і додайте посуд над середнім вогнем. Дайте шматочках підрум'янитися, а жиру з них повністю вытопиться. Поки бекон буде обсмажуватися, підготуйте всі овочі, довільно нарізавши їх. Викладіть підготовлені інгредієнти до бекону і спасеруйте не більше пари хвилин. Тим часом ретельно обполосніть курячі шлунки і розріжте їх навпіл, якщо в цьому є необхідність. Покладіть шлунки до овочів і дайте їм схопитися зовні. Як тільки це відбудеться, залийте все курячим бульйоном, закип'ятіть бульйон і варіть суп протягом години.
При бажанні, суп з курячих шлунків можна зварити в мультиварці, попередньо спассеровав всі інгредієнти в режимі «Випічка», а потім, після вливання бульйону, перемкнувшись на «Гасіння».
Суп із сочевиці з курячими шлунками
Інгредієнти: курячі шлунки - 180 г; курятина (червоне м'ясо) - 180 г; вода - 19 л; рослинне масло - 45 мл; порей (біла частина) - 3 шт.; селера (стебла) - 2 шт.; капуста - 95 г; морква - 65 г; сочевиця - 50 г; томати - 130 г; консервована квасоля - 210 р. Приготування Сполоснувши курячі шлунки, залийте їх і шматочки курятини холодною водою, додайте ємність над вогнем і варіть все близько півгодини. Поки м'ясний бульйон вариться, спасеруйте порей, селеру, моркву і нашатковану капусту разом близько 4-5 хвилин. Додайте нарізані кубиками томати, сочевицю, і ще через хвилину перекладіть зажарку в бульйон. Варіть суп близько години на мінімальному вогні, а потім додайте квасолю і залиште готуватися ще 15-20 хвилин.
Як приготувати суп з курячих шлунків?
Інгредієнти: солоні огірки - 230 г; солодкий перець - 90 г; ріпчаста цибуля - 65 г; часник - 4 зубки; куряча печінка - 260 г; курячі шлунки - 360 р. Приготування Спасеруйте солодкий перець з цибулею і часником на розігрітому маслі. Коли овочі стануть м'якими, додайте до них шматочки курячої печінки і шлунків, скибочки солоного огірка і дочекайтеся, коли потрухи схопляться. Залийте інгредієнти для супу півтора літрами води і залиште варитися близько 40 хвилин.